Ståle Sørensen hos Fylkesmannen sier til Østlendingen onsdag ettermiddag at det onsdag er fire ulver som er skutt. Alle innenfor samme område i Osdalen.

- Den fjerde ulven ble skutt i tre-tiden onsdag. Vi har foreløpig ikke noe informasjon om kjønn eller størrelse, sier han.

Det er påskutt en ulv til, der det nå drives ettersøk.

- SNO (Statens naturoppsyn) bistår i ettersøket, men sånn det ser ut, så er det ingenting som tyder på at dyret ble truffet, forklarer Sørensen.

Den tredje ulven, som var skadeskutt, ble tidlig onsdag ettermiddag funnet.

– Vi fikk melding at den var felt klokken 13.27. Den ble felt øst for Åkrestrømmen, sier han.

Sørensen sier klokken 15.20 at jakten pågår forsatt.

– De har flere dyr innenfor posteringsringen, så nå vil fellingslaget fortsette jakten så lenge det er lysforhold for det.

Da Østlendingen ringte like før 13.00, hadde han foreløpig ingen detaljer rundt dyrene som ble skutt.

– Er dere bekymret for at dere ikke finner igjen det skadeskutte dyret?

– Den ulven er innenfor posteringsringen, og det er opphold i området inntil vi får avklart situasjonen med det dyret. Det er gode sporingsforhold, så vi får avvente og se, sier han til Østlendingen.

Like før 14.00 kunne Sørensen bekrefte at ulven som ble skadeskutt er død. Han forteller også at jakten dermed kan gjenoppta.

Siden jakten startet ved årsskiftet er dermed fem ulver skutt. Stortinget har åpnet for uttak av totalt 42 ulv på landsbasis, 16 av dem i Hedmark.

Rundt 100 lokale jegerne deltar i lisensjakta innenfor ulvesonen i Hedmark. To flokker, i Osdalsreviret og Julussareviret, skal tas ut i tråd med regjeringens vedtak.

Til sammen er dette den største ulvejakten i Norge siden ulven ble totalfredet i 1973. Stortinget har åpnet for i et totalt uttak på 42 ulver på landsbasis.

Verdens naturfond (WWF) mener jakten er lovstridig og stevnet derfor staten 13. desember.

Oslo tingrett skal i løpet av uken ta stilling til om jakten er lovlig.