UKM setter preg på byen: – Nå ramler det folk ut av bussene her

MYE LIV I BYEN: De fleste av de 340 ungdommene som skal delta på UKM Fylkesmønstring i Kongsvinger ankommer her F-blokka fredag kveld hvor de skal sove.

MYE LIV I BYEN: De fleste av de 340 ungdommene som skal delta på UKM Fylkesmønstring i Kongsvinger ankommer her F-blokka fredag kveld hvor de skal sove. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

KONGSVINGER: De rundt 340 ungdommene som skal delta på UKM Fylkesmønstring i Kongsvinger er i ferd med å innta byen. De fleste av dem blir i kveld innkvartert i F-blokka. Der skal de bo hele helgen.

DEL

Til byen strømmer det i kveld ungdommer fra hele fylket og Värmland. De skal alle delta på fylkesmønstringen, og kommer til å sette sitt preg på byen i helgen.

– Nå ramler det folk ut av bussene her, sier Anne-Line Kamøy, som står sammen med Tony Sjøenden innenfor døra på F-blokka og tar imot ungdommen.

– De fleste skal sove i F-blokka, mens noen har ordnet seg med annen overnatting, sier Tony.

Her ankommer bussen fra Nord-Østerdalen med ungdommer fra blant annet Koppang, Tynset, Tolga og Kvikne.

Her ankommer bussen fra Nord-Østerdalen med ungdommer fra blant annet Koppang, Tynset, Tolga og Kvikne. Foto:

– Her får alle den infoen om UKM de trenger, så "smører" vi dem med litt frukt og kanelboller før vi alle samles til en felles middag senere i kveld på rådhuset. Deretter blir det tekniske prøver i Rådhus-Teatret. Klokka kommer til å bli midnatt før ungdommen kan krype inne i hver sin sovepose.

– Har ungdommen alt de trenger her for å overnatte?

–De må ha med seg madrasser og soveposer selv i tillegg til toalettsaker og annet de måtte trenge for å kunne overnatte en helg i lag med mange andre ungdommer.

Skolen blir døgnbemannet, og det kommer til å gå brannvakter gjennom hele natta, sier Tony og Anne-Line som ser ut til å ha full kontroll på innkvatringen.

Denne gjengen fra Värmland er på plass i 2. etasje i F-blokka. God stemning blant ungdommen som ikke er redd for snorking i løpet av natta.

Denne gjengen fra Värmland er på plass i 2. etasje i F-blokka. God stemning blant ungdommen som ikke er redd for snorking i løpet av natta. Foto:

Fellesmat: I og med at det er fredag får ungdommen selvsagt servert taco. Noe som var meget populært for disse jentene som kommer fra Åsnes, Eidskog, Kongsvinger, Värmland, og Ringsaker.

Fellesmat: I og med at det er fredag får ungdommen selvsagt servert taco. Noe som var meget populært for disse jentene som kommer fra Åsnes, Eidskog, Kongsvinger, Värmland, og Ringsaker. Foto:

Lydprøver: Store deler av kvelden har det vært lydprøver for deltageren i Rådhus-Teatret.
Alle lydprøvene til hvert enkelt nummer blir lagret på data som ligger klar til utøverne skal på scenen, sier Ole Gjermund Kolbu, som styrer det hele.

Lydprøver: Store deler av kvelden har det vært lydprøver for deltageren i Rådhus-Teatret. Alle lydprøvene til hvert enkelt nummer blir lagret på data som ligger klar til utøverne skal på scenen, sier Ole Gjermund Kolbu, som styrer det hele. Foto:

Artikkeltags