Planene var ikke lenge gjennomtenkte, men da det nærmet seg åpen dag på Sentrum videregående skole, måtte elev på formgivning, Marte Rymoen, komme på noe å stille ut. Resultatet ble en stol, som siden skulle vise seg å få mye bedre respons enn ventet.

– Jeg hadde egentlig ikke noe valg, og hadde ikke trodd at den skulle gå videre i det hele tatt, forteller Marte Rymoen.

Fikk finaleplass

Da stolen ble stilt ut kom et utvalg fra UKM, og fortalte opp i alt det fine de fikk se, at de så mye i den stolen, og at den burde meldes på.
Rymoen valgte å følge rådet ved å melde stolen på, og overraskelsene stoppet ikke her. Bidraget ble funnet så bra, at det fikk plass til finalen i UKM, i Trondheim, en av de fire fra Hedmark, av totalt 62 som stilte.

– Det gikk jo rette veien likevel, sier Rymoen.

Usikker utstilling

Avansementet kom som en overraskelse. Såpass overraskende at finaledatoene krasjer med sommerferien, da Rymoen reiser til USA, akkurat på den tiden hvor stolen etter planen skal stilles ut.

Om det blir utstilling gjenstår derfor å se, men hun er i det minste glad for at et stykke arbeid ville nå så langt. Rymoen synes kunsten er interessant å holde på med, og fant det naturlig nok givende at en egenprodusert stol skulle nå så langt, i en såpass tilspisset konkurranse.

– Jeg må egentlig trekke meg, da jeg reiser til USA i juni, men jeg skal høre om det går an å fikses likevel, avslutter Rymoen håpefullt.

– Hva er din største frykt?
– Miste familien.


– Beskriv deg selv med tre ord.
– Sosial, plagsom, interessant.


– Hva er din favoritteiendel?
– Telefon.


– Hvis du fikk tilgang til en tidsmaskin, hva ville du gjort?
– Gått tilbake til den tiden jeg ble mye mobba.


– Heis eller trapp?
– Trapp.


– Hvis du skulle vært et dyr, hva ville du vært?
– Hund.