Imponerende og godt gjennomført UKM i Åsnes

PÅ SCENEN: Pernille Øverby under UKM i Åsnes.

PÅ SCENEN: Pernille Øverby under UKM i Åsnes. Foto:

Av

Årets UKM i Åsnes kommune kan enkelt beskrives med kun ett eneste ord: Wow!

DEL

ANMELDELSEVelarrangert, innholdsrikt, rørende og tøft. På lørdag var det Åsnes sin tur å arrangere UKM, og resultatet var langt over det man gjerne forventer av en såpass liten kommune.

Det var mange deltakere og mange i salen, og iblant fikk man til og med lyst til å grine litt. Fordi det var så innmari bra.

Innholdsrikt og variert

Hele lørdagen var satt av for kulturelle møter ungdommene imellom, med workshops gjennom hele dagen. De hadde workshop innen både mediene, film, linosnitt, e-sport, konferansierene fikk kursing, husbandet øvde med de unge artistene, i tillegg til at det ble laget en egen UKM-film.

I foajeen på Rådhuskinoen stilte de ut kunst, med alt fra akryl til ordspill hengt opp på tavlene.

På scenen imponerte de unge med både sang, litteratur, improteater, blåsere, band, dans, film og fløytespill. Publikum fikk oppleve himmelhøye toner og støygitar, vakkert samspill og komikk.

For anledningen var det samlet et eget husband med prominente musikere som spilte med de unge artistene. Det fungerte meget bra, det var faktisk så at man glemte litt at man var på Rådhuskinoen på Flisa og ikke på By:larm i Oslo.

Åsnes Ungdomsråd delte også ute Ungdommens Kulturstipend. Den gikk til sportstalentet Henrik Stræte Embretsen, som ble juniormester på Landsskytterstevnet i fjor.

Godt eksempel

På lørdag satte Åsnes kommune et godt eksempel, ikke bare på hvordan gjennomføre UKM på en god måte, men også hvor viktig det er med dyktige ansatte til å engasjere og å motivere ungdom til kulturell deltakelse.

Det igjen skaper fellesskap og mestringsfølelse,- to grunnleggende ingredienser for å oppleve egenverdi og ikke minst glede.

Årets UKM i Åsnes vitner om godt kulturelt arbeid i kommunen, en innsats som publikum fikk overvære resultatet av på lørdag, i form av nettopp den enorme gleden som ungdommen formidlet fra scenen.

MED BAND: Sondre Mathisen.

MED BAND: Sondre Mathisen.

Fortjener respekt

Ungdommen i Åsnes leverte en fantastisk forestilling. Derfor burde også alle i salen ha vist den respekten ungdommen fortjente. At voksne bruker mobilen til å henge på Facebook under forestilling er ikke greit.

Når noen har lagt ned en så formidabel innsats for å gi andre en god opplevelse, burde vi som voksne la være å gjøre som det vi selv kritiserer de unge for,- å bruke mobilen for mye.

Vær til stedet, og vær takknemlige for å kunne overvære en sånn grad av kulturell glede som på UKM i Åsnes på lørdag!

Artikkeltags