Brannen skal ha blitt meldt inn til politiet klokka 14.07 onsdag. Da befant bilen seg i nordgående kjørefelt på gamle E18 like nedenfor Amundrød i Larvik.

– Det har vært en brann i motorrommet, og ikke i selve lasten. Det virker ganske udramatisk, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen ved Sør-Øst politidistrikt til ØP.

Ingen personer skal ha kommet til skade, og føreren av lastebilen – en mann fra Kongsvinger – hadde kommet seg ut av kjøretøyet.

Trolig kortslutning

Innsatsleder på stedet, Rune Sannes, forteller til ØP at det trolig var en kortslutning i det elektriske anlegget i motorrommet som forårsaket brannen.

Klokken 14:37 meldte politiet om at brannen er slukket.

– Sjåføren slukket det meste selv, og brannvesenet har nå vært på stedet og sett etter at alt var slukket, forteller Sannes.

Sjåføren holdt hodet kaldt

ØPs journalist Therese Eskelund pratet med sjåføren av lastebilen, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk.

– Jeg tok det helt med ro. Jeg kastet ut lommeboka, og tok med meg telefonen og snusen. Da jeg kom ut sto flammene halvannen meter opp mellom førerhuset og skapet, forteller sjåføren fra Kongsvinger.

Like etter dukket det opp en person med brannslukkingsapparat, som sørget for at sjåføren kunne starte slukkearbeidet selv.

– Jeg fikk slukket det meste, men det hadde lekket olje fra hydraulikken, så det bare blusset opp igjen. Dessuten er det flere hundre grader ved turboen, så jeg fikk ikke slukket alt selv.

Sjåføren hadde egentlig en lang kjøretur foran seg. Men det så ut til at han må bli i Larvik i minst ett døgn.

– Jeg må få tatt med lastebilen til et verksted og få fikset den, sier han.

– Men du regner med å få kjørt videre?

– Ja, i morgen regner jeg med. Jeg får ta inn på et hotell, jeg har hørt det er mange fine hoteller her i Larvik.