Gå til sidens hovedinnhold

– Den safen fra bunnen av Mjøsa er nok min

Artikkelen er over 3 år gammel

Da Stein Erik Andreassen så bildet i avisa kjente han med en gang igjen safen som froskemannsklubben i Gjøvik hadde plukket opp.

(Oppland Arbeiderblad): – Helt sikker kan jeg ikke være, men den var helt lik den jeg hadde. Så den safen er mest sannsynlig min, sier Stein Erik Andreassen.

Vinglass, bestikk og en rekke bildekk var noe av det som ble funnet da Gjøvik Froskemannsklubb plukket opp søppel fra Mjøsa forrige helg.

Mest søppel altså, men safen som ble funnet på flere meters dybde var trolig kastet der av andre årsaker.

Hull i veggen

På 1980- og 90-tallet drev Andreassen rørleggerforretningen «Andreassen og sønn» på Dokka. En morgen oppdaget de plutselig at det hadde vært innbrudd i forretningen.

– Da vi kom på jobb så vi at det bare var et hull i veggen der safen hadde vært. Saken ble anmeldt, men hvem som sto bak tyveriet fant vi aldri ut av. Politiet mente det kunne dreie seg om en bande fra Hedmark og trodde safen var blitt dumpet i Mjøsa, men saken ble aldri oppklart, sier Andreassen til Oppland Arbeiderblad.

 

Han forteller at det ikke var store verdier i safen, men mange anførsler, eller kredittnotaer, fra kunder.

– Og så hadde vi vekslepengene der. Det var maks 1000 kroner. Safen var styggtung, så hvordan de fikk den med seg, aner jeg ikke, sier Andreassen.

Andreassen husker ikke nøyaktig når innbruddet fant sted, men vet det var samme dag som et småfly nødlandet på mjøsisen.

Hans tidigere ansatte, Alf Normann Hansen, mener det var i OL-året 1994.

Lenge under vann

– Helt sikker er jeg ikke, men jeg tror det var tidlig i 1994, i januar. Politiet kunne ikke komme med en gang på grunn av dette småflyet som hadde nødlandet på mjøsisen ved Biri, sier Hansen til OA.

Selv om safen hans nå kan være funnet har ikke Andreassen verken forventninger eller forhåpninger om å få safen tilbake eller at saken blir oppklart.

– I dag har jeg ikke så mye penger heller, at jeg har bruk for en safe, humrer Stein Erik Andreassen, som i dag er bosatt i Oslo.

Hans Erik Flatla i Gjøvik froskemannsklubb sier at safen ble kastet sammen med resten av gjenstandene de fant i Mjøsa forrige helg.

– Vi så safen ligge der i fjor også, men tok den opp først i år. Den var ødelagt og preget av å ha ligget veldig lenge under vann, sier Flatla.

 

Kommentarer til denne saken