Det var ikke et hvilket som helst brev; det var et amerikabrev.

– Vi i servicetorget har mange ulike oppgaver hver eneste dag. I dag fikk vi noe spesielt i posten, skrev kommunen på sin facebookside den dagen brevet dukket opp.

Avsenderen var fra USA, og på jakt etter en gammel venn eller kjæreste fra Tynset. Amerikaneren mistet kontakt med sin norske venn/kjæreste for 50 år siden.

Amerikabrev

Amerikabrevet ble et begrep fra midten av 1800-tallet for å holde kontakt med familie som hadde utvandret. Sikkert også satt pris på av de som fikk høre nytt fra «gamlelandet».

Kilde: Store norske leksikon

Servicetorget lovte at de skulle ta i bruk kildene sine for å lete etter den ukjente vennen eller kjæresten.

Og jakten ble kronet med hell!

I offentligheten stopper saken imidlertid der. Selv om flere har uttrykt at de har ventet spent på fortsettelsen og en eventuell løsning av saken, ønsker verken kommunen eller den det gjelder å gå ut med mer informasjon om saken.

Men løst er den altså.

– Vi har funnet fram til vedkommende som avsenderen av dette brevet ønsket å komme i kontakt med etter 50 år. Personen ønsker å være anonym. Det respekterer vi selvfølgelig, skriver kommunen i den ferske oppdateringen om saken.

Videre står det: «Har du noen gang tenkt på hvor mye mennesker betyr for hverandre til tross for årene som går? Alle menneskemøter kan bli til minner for livet, og denne historien er et godt eksempel».

Det hører for øvrig med til historien at det også fulgte med amerikabrevet ti dollar som skulle dekke eventuelle portoutgifter.

Brevet var stilet til Tynset City Hall, Torvgata 1, 2500 Tynset, Norway.