Hydro på Magnor «tjuvstartet» med å gi 100.000 kroner. Så gjennomførte lokale næringslivsledere og frivillige en ringedugnad til det lokale næringslivet.

Se Glåmdalens ringestafett i opptak lenger ned i artikkelen!

17 frivillige var med og ringte rundt til kommuner og bedrifter. Blant andre lokale ordførere og tidligere KIL-trener Tom Nordlie.

Etter den to timer lange dugnaden kunne Uno Arnesen i Byen Vår fortelle at det totale innsamlingsbeløpet var på cirka 320.000 kroner.

 

Det er ny rekord i Kongsvinger-regionen, ifølge Arnesen.

– Vi klarte målet om 300.000 kroner, inkludert bidraget fra Hydro. Sånn sett kan du si det var et realistisk, men også høyt nok mål, sier han, og forteller at han tror beløpet vil øke utover uka.

– Noen satt opptatt, andre fikk ikke tatt telefonen. De kommer vil tilbake til i løpet av uka, så jeg tror beløpet vil bli enda større, sier Uno Arnesen.

(Artikkelen fortsetter under videoavspilleren)

 

Årets tv-aksjon foregår i regi av UNICEF, og pengene som kommer inn skal gå til å skaffe utdanning til barn i krigsherjede land. Fortsatt er det den tradisjonelle innsamlingen med bøssebærere som kommer på døra på selve aksjonsdagen hovedaktiviteten, men flere steder gjennomføres også en ringedugnad til det lokale næringslivet.

I Åsnes arrangerer de sin egen ringestafett.