– Vi skal ha en næringslivsaksjon i år også, før den store TV-aksjonen 22. oktober, sier Kristian B. Pedersen, som tirsdag har med seg flere representanter fra næringslivet i Åsnes til å ringe sine kolleger. Dermed øker givergleden i kommunen. De skal sitte i kommunestyresalen og ringe til bedriftene i Åsnes.

– Mange kommuner gjør dette, og vi har en veldig god effekt av det. Da ringer vi til bedrifter i Åsnes og spør om de vil være med og støtte aksjonen. Som i år går til barn og utdanning, sier Pedersen.

Gleder seg

– Dette blir første året jeg er med og ringer, og jeg gleder meg. Det blir nok en liten konkurranse dette her, om hvem som får inn mest penger, sier Jonas Åslie, butikksjef hos Kiwi på Flisa.

Han er blitt oppfordret av Kiwi sentralt til å engasjere seg i innsamlingsaksjonen, og gleder seg til ringerunden.

– Bedriftene kan selv gi hvor mye de ønsker. Det varierer fra 250 kroner og helt opp til 10.000. Jeg synes næringslivet i kommunen er veldig rause. Og det er kanskje ikke så lett å si nei når en av kollegene ringer heller, sier Botten Pedersen, som regner med at det blir bra oppslutning i år også.

– Barn og utdanning er viktig å støtte, mener Botten Pedersen.

Vil vinne

– Jeg vil satse hardt på å få inn mest mulig denne dagen, og jeg håper selvsagt at bedriftene betaler den fakturaen som kommer fra TV-aksjonen, sier Jonas Åslie.

Kristian B. Pedersen, som er innsamlingsansvarlig i kommunen, er glad for at Åslie og flere fra næringslivet stiller opp, deriblant Emil Rundberget i Sparebanken, som har vært med i flere år.

– Det er mye god kremmerånd i kommunen, så dette blir bra, mener Åslie og Botten Pedersen.