Tirsdag formiddag ble det samlet inn rundt 180.000 kroner fra næringslivet i Kongsvingerregionen under en felles dugnad. Ringestafetten ble direktesendt på Glåmdalens nettsider.

Programlederne Martin Høgberget og Ingjerd Engh fra Kulturkollektivet loset seerne gjennom sendingen, som bød på både intervjuer og musikk fra artistene Kenneth Norum og Unnveig Aas.

I ringepanelet satt flere lokale ordførere, og i tillegg stilte Kiwi med et mannskap på ni. Blant dem var distriktssjef Ingunn Sørli. Alene samlet hun inn 14.000 kroner til Kirkens Bymisjon i løpet av en drøy time.

– Fantastisk

– Jeg var så heldig å treffe på Ø.M. Fjeld, og de ga 10.000 kroner. Det er jo helt fantastisk, sier Sørli.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Målet er å legge til rette for at flere kan møtes og komme inn i et fellesskap. Pengene kan dermed bidra til at flere oppnår egne mål og drømmer.

Dette er et tema som ligger Sørlis hjerte nært.

– Vi som er så heldige å ha et nettverk, venner og familie er nødt til å bidra. Det er et samfunnsansvar vi må ta på alvor, slår Kiwis distriktssjef fast.

Selv skal hun ut og gå med bøsse under TV-aksjonen søndag sammen med datteren på 12 år.

– Det er en utrolig hyggelig tur, som kan anbefales. Tenk at to timer av mitt liv kan gjøre en forskjell, avslutter Ingunn Sørli.

Trenger flere

Byen Vår-leder Uno Arnesen var til stede under Glåmdalens direktesending tirsdag. Han organiserer bøssebæringen i Kongsvinger søndag, og oppfordrer flere til å melde seg enten ved å ta kontakt med ham eller gjennom nettsiden blimed.no.

Først skal flere lokale bedrifter kontaktes – de som ikke svarte under dugnaden tirsdag får nemlig en ny sjanse til å gi.

Ringestafetten har også tidligere vært en suksess. I fjor endte den med rekordsum på rundt 320.000 kroner.

 

Bildeserie

Ringestafett for TV-aksjonen

 

Nyhetsbrev fra Glåmdalen

Abonnér på Glåmdalens nyhetsbrev og få alle dagens viktigste nyheter rett i mailboksen hver kveld.

Da får du også oversikt over hva som skjer i kveld.