– Engasjementet er virkelig imponerende, Vi har fått med lokale ordførere, som skal være med og ringe rundt til kommuner og bedrifter – i tillegg skal frivillige representanter fra næringslivet også være med og ringe rundt.

– Nå er det bare å håpe at givergleden blir stor, sier Tore Topp, aksjonsleder i Hedmark.

Årets tv-aksjon foregår i regi av UNICEF, og pengene som kommer inn skal gå til å skaffe utdanning til barn i krigsherjede land.

Ringedugnad på nett-tv

Fortsatt er det den tradisjonelle innsamlingen med bøssebærere som kommer på døra på selve aksjonsdagen hovedaktiviteten, men flere steder gjennomføres også en ringedugnad til det lokale næringslivet.

I vår region skjer det kommende tirsdag, og 15–20 frivillige har sagt til å bli med.

Ringedugnaden overføres direkte på Glåmdalens nett-tv, med underholdningsinnslag samt oppdateringer om hvordan innsamlingen utvikler seg. Litt etter modell fra nasjonale tv-sendte innsamlingsaksjoner via telefon – ofte med profilerte mennesker i aksjon som «innsamlere».

– Vise samfunnsansvar

– Dette er en fin mulighet til å bidra og vise samfunnsansvar – også for næringslivet. Vi lever i en hverdag der livet er ganske bekymringsløst sammenlignet med andre deler av verden. Barna er en ekstra sårbar gruppe. Kan vi bidra til å skaffe mer penger som kommer barn i krigsutsatte områder til gode, så er det verdt innsatsen, sier Vidar Iversen og Henrik Mohn – to av næringslivsrepresentantene som skal være med under tirsdagens ringedugnad.

I Hedmark gjennomføres lignende ringedugnader også fra Tynset, Elverum og Hamar.

– Erfaringen vår er at ringedugnaden rettet mot næringslivet bidrar til økt oppmerksomhet og at folk gir enda mer når bøssebærerne kommer mot slutten av uka. det er en vinn-vinn-situasjon til glede for dem som får pengene, i dette tilfellet barn i krigsherjede områder, understreker Tore Topp.

Innsamlings-profilen mener det er på tide å slå rekorden på ringedugnaden for seks år siden. Da kom det inn 1,3 millioner kroner fra fylkets bedrifter.

I år har Hydro på Magnor «tjuvstartet» med å gi 100.000 kroner.

– Alle bidrag monner, også de små – det er ikke nødvendig å gi sekssifrede beløp. Målet mitt er at snittet per hedmarksinnbygger skal bli høyere enn Oppland. Det er noen år siden sist! sier Tore Topp.

TV-aksjonen

UNICEF