Tusenvis har allerede meldt seg på neste års Birken

MANGE PÅMELDTE: To uker etter årets skifest er det allerede over 3.000 som har meldt seg på Birkebeinerrennet 2020.

MANGE PÅMELDTE: To uker etter årets skifest er det allerede over 3.000 som har meldt seg på Birkebeinerrennet 2020. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 17. mars åpnet påmeldingen til neste års Birkebeinerrenn. Over 3.000 Birkebeinere er klare for skifestivalen i 2020.  

DEL

– Dette er 25 prosent flere påmeldte deltakere enn på samme tid i fjor – og meget gledelige tall, sier Randi Bolstad, informasjonsansvarlig i Birken.

Daglig leder Eirik Torbjørnsen er glad for at så mange allerede har meldt seg på.

– Dette er tillitvekkende for Birken. At så mange ønsker å komme tilbake igjen neste år, betyr at de har hatt en god totalopplevelse over fjellet fra Rena til Lillehammer. Mange utenlandske operatører har også allerede vært i kontakt med oss for å melde på grupper til neste år. Tilbakemeldingene er fantastiske – de elsker fjellene, natursnø og folkene som heier langs løypa, sier Eirik Torbjørnsen.

Evaluering på gang

Snart skal de sette seg ned å evaluere årets renn, og planlegge Birkebeinerrennet 2020. Den gode påmeldingen betyr mye for arrangøren.

– Nå skal de evaluere årets renn, og gleder oss til å sette i gang planleggingen av neste års skifestival. Jeg retter en stor takk til funksjonærer, og stab som legger til rette for at selve gjennomføringen gikk så bra, sier Torbjørnsen.

Birkentallene har snudd

Arrangøren opplever stadig økende interesse for Birkens arrangement. I 2018 var det en økning på alle hovedarrangement Birkebeinerrennet, Birkebeinerløpet og Birkebeinerrittet.

For 2019 opplever de også gode påmeldingstall, og økt interesse for Birkens hovedarrangement sammenlignet med 2018.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.