...i hodet er alle like unge

Brillefine røyer. Fra venstre: Åshild Lind-Pettersen, Rigmor Melby, Ca,illa Fjeld, Ann Kristin Fjeld, Ann-Helen Bakken, Maia Bakken og Annelie Moen.

Brillefine røyer. Fra venstre: Åshild Lind-Pettersen, Rigmor Melby, Ca,illa Fjeld, Ann Kristin Fjeld, Ann-Helen Bakken, Maia Bakken og Annelie Moen. Foto:

EIDSKOG: – Vi doller oss opp på en annen måte når vi er bare damer. Vi trenger jo ikke å være så pene da.

DEL

Ann-Helen Bakken var én av 150 røyer som hadde sluppet løs i Eidskog-naturen lørdag, og hun kan ikke få fullrost trimløpet som samler stadig flere kvinner for hvert år.

– Det er kjempesosialt å være bare damer på tur. Vi slipper unna gutta for en stund, og kan være oss sjøl. Og så trenger vi ikke å stase oss opp for å se så pene ut, ler hun.

Damer i alle aldre

Men oppdresset i ulike naturvarianter var mange av damene som ville trimme og ha en sosial dag sammen med bare medsøstre likevel. Fra rundt 20 til godt opp i 70-årene var kvinnene som kom både fra Eidskog og nabokommunene.

– Vi er damer i alle aldre, ja. Men mentalt er vi alle like unge på en slik dag, mener Ann-Helen Bakken.

Vil skape trivsel

Eidskogrøya ble arrangert for sjette gang lørdag med trimstart fra Matrand eller Hesbølsjøen på Skotterud, og med målgang på Magnor før kvelden var avsatt til dansbar musikk og livlig prat.

– Aktivitet skaper aktivitet, sier daglig leder i Magnor Næringshage, Borge Nordfjeld, og mener ikke alle tiltak må måles i pengeverdi.

– Tanken bak et arrangement som Eidskogrøya er å få kvinner ut i naturen. Det bedrer folkehelsa. Dessuten har vi verdens flotteste tursti i Eidskog. Vekterveien er en perle som fortjener å bli brukt av mange. Og så er det fest om kvelden. Hensikten med et slikt arrangement er ikke å tjene penger, men å skape trivsel, sier Borge Nordfjeld.

Artikkeltags