Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer hundetriathlon på Finnskogen

Artikkelen er over 3 år gammel

Første gang var i Hadeland i fjor. Andre gangen blir på Finnskogen om en måned. Nå håper Ove Uno Stormyren interessen for hundetriathlon vil øke.

11. august kl.1400 på Svullrya på Finnskogen går startskuddet for Norges andre hundetriathlon. Triathlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping. Vanligvis er det kun mennesker som deltar, men nå får de firbeinte vennene være med på leken. Initativtaker Ove Uno Stormyren fra Eidskogen håper på fremtidig vekst av sporten.

– Jeg håper dette kan bli et startskudd for videre etablering av sporten i Norge. I Sverige er dette en sport i vekst, og jeg vil at Norge også skal få øynene opp for dette. Målet er etter hvert at noen vil starte med organisert oppstart, sier Stormyren som selv driver med hund til daglig.

Åpent for alle

Arrangementet stiller med tre ulike klasser, elite, voksen eller ungdom. Løpe-etappen er 6,5 km grusvei, svømmedistansen er 230 meter før man avslutter med å sykle 4,3 km. Løypa starter i Svullrya, langs Storbergsvegen før man svømmer over elva Rotna, og så vender snuten tilbake mot Svullrya.

Alle hunderaser er tillatt og hvem som helst kan delta. Det er et viktig poeng for Stormyren.

– Det er lett å tilbringe late timer for TV'n. Vi håper dette kan være en motivator for utendørs aktivitet som både hund og eier kan dra stor nytte av, sier Stormyren som har hatt ideen i to år.

– Vi stiller ingen krav til deltakerne. Det viktigste er å ha det gøy sammen. Vi setter også dyrevelferden veldig høyt, så arrangementet skal være trygt for alle, sier Stormyren.

Positiv samarbeidspartner

Arrangementet samarbeider med Finnskogen Kro og motell på Svullrya. Stormyren har lange forbindelser til Finnskogen, og ser på området rundt som et passende sted for hundetriathlon.

– Her er det variert terreng med fine grusveier og flott natur. Det gir gode triathlonforhold, sier han.

Finnskogen Kro og motell har lang erfaring med hundearrangementer. Daglig leder, Eva Dahlstrøm Neby, var derfor ikke vond å be da Stormyren ville samarbeide.

– Vi ser på dette som en ny og fin måte å bruke hunder på og det tror jeg folk vil sette pris på. Denne form for aktivitet tror jeg kan bedre forholdet mellom hund og eier. Vi har fått mange henvendelser fra interesserte, så dette tror jeg blir et stort og bra arrangement både for alle, sier Neby.

 

Neby forteller om et godt samarbeid med Stormyren. Foruten hundetriathlon på lørdagen planlegger de aktiviteter for barna på søndagen.

– Vi håper dette kan bli et årlig arrangement for hele familien, sier Neby.

Til de som er i tvil om de skal delta, har Neby følgende å si:

– Alle skal være trygge på at de får den hjelpen de trenger. Dette skal være et artig arrangement. Her blir det en hyggelig, sosial samling for bygda og alle tilreisende. Vi håper folk tar turen for å oppleve Finnskogen, sier Neby.

Suksess

Hadeland Trekkhundklubb arrangerte, så vidt Glåmdalen erfarer, den første hundetriathlon i Norge i september i fjor. Premieren hadde 40 påmeldte.

– Vi fikk masse positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Mange syns det var et flott tiltak for hundene. Det var utrolig givende å være med å arrangere noe som ble satt så stor pris på.

Det sier nestleder i Hadeland Trekkhundklubb, Katrine Foss til Glåmdalen. Hun forteller at de fikk ideen fra England. Der er sporten veldig populær og kalles TriDog.

Påmelding skjer via Facebook-arrangementet "Triatlon Med Hund - SVULLRYA 2018".

Kommentarer til denne saken