Hva all moroa koster, vil ikke Blostrupmoen gå i detalj om.

– Det handler nok om den dyreste skogsturen som er gjort på Finnskogen. Jeg vil ikke snakke om tall. Det blir fort galt for noen enten den ene eller andre vegen. Det stemmer at vi etter all sannsynlighet også bygger en fotballhall i full størrelse med tribuner på ene siden. Det er vel ikke mer enn én hall i full størrelse i Hedmark. Vi skal ha nye samtaler med lagene rundt her, og det er heller ikke lange vegen for svenske klubber, sier Lars Håkon Blostrupmoen. En slik hall blir trolig plassert på arealet bak der hovedscenen sto under helgas Trestokkfestival.

Gjør som 12.000 andre – følg Glåmdalen på Facebook

Alle skal tjene

Trestokkfestivalen i 2018 blir første helga i august. Målet er at alle som involverer seg i og gjør en jobb i forbindelse med festivalene og konsertene som kommer, skal ha noe igjen for det.

– Det handler om å motivere folk til å være med. Jeg er veldig stolt av dem som stilte opp og gjorde en jobb nå. Vi hadde mange fra egne rekker, et maskineri som stiller opp og er med på dette, samt mange frivillige. Blant annet flere russegutter som gjorde en kjempejobb og sitter igjen med litt for den jobben. Vi er alle veldig stolte av det vi har fått til i løpet av så kort tid. Nå skal vi bruke tiden godt og forberede oss til neste års festival samtidig som vi utvikler en del andre ting. Jeg traff på bare fornøyde folk i løpet av festivaldagene. Da blir man ekstra motivert til å utvikle det hele videre, sier Blostrupmoen.

Mellom 2500 – og 3000 personer var på plass på Skogen lørdag, mens det fredag var et sted mellom 300 – og 500 på plass på det som egentlig var en ekstradag arrangøren satte opp for å slippe til mange lokale aktører. For disse ble det en mulighet de grep og brukte.

Alle jublet for Trestokkfestivalen: – Datoen for neste år er alt satt

Fornøyde artister

Verdensstjernen Anastacia sa flere ganger fra scenen at hun var imponert over stedet i skogen. Det gjentok hun også da artistene etterpå var samlet til jamming og felles avslutning i grillstua på Skogen natt til søndag.

– Hun syntes det var et spesielt og kjempefint sted hun var på. Så all ros til de som etablerte og bygde ut dette stedet, Aase og Roar Moe. De la et veldig flott grunnlag for den videre utviklingen vi nå satser på å få til. Og som vi skal få til, sier Lars Håkon Blostrupmoen.

Neste års festivalhelg er altså fastsatt, og han har også klart hvem han ønsker av kjente og store artister. Det blir gjensyn med noen av de danske bandene.

– Jeg kan ikke gå ut med navn før kontrakter er signert. Men det skal bli bra, lover Blostrupmoen. En padletur blir det på artistene i forbindelse med neste Trestokkfestivalen.

Fornøyde er også mange besøkende vi snakket med under festivalen.

– Dette er noe vårt distrikt virkelig trenger. Vi kan ikke være annet enn takknemlige og positive til at noen vil investere så stort i slike opplevelser. Her må vil alle brette opp ermene når det gjelder å være positive. Her må ikke jantelov få ødelegge, sa alle vi snakket med, så vel solunger som tilreisende fra hele landet.