STERKE: artister som kommer for å lage festival på bygda første helga i august.  Henning Myrer og Lars Håkon Blostrupmoen er stolte av sin lineup på Trestokkfestivalen.
Britt-ellen Negård

– Her skal vi lage den råeste festivalen!

VÅLER: Flyktningene er ute. Inn kommer CC Cowboys, Raga Rockers, Dum Dum Boys, Sivert Høyem, Odd Nordstoga og 14 andre band. Trestokkfestivalen fyller den gamle militærleiren med feststemt publikum.
Publisert

Vi kjører rundt i leiren med den sjokkrosa festivalbilen til gutta bak Trestokkfestivalen. Militærleirens port vil fungere som sluse inn på festivalområdet, der sikkerheten har høy prioritet. Skogen Joy har leid hele området og vaktmesterne har sørget for at alt er strøkent og klart til at kasernene kan fylles med festglade folk fra hele Skandinavia. Mannskapsmessa blir frokostsal med plass for 500 sitteplasser under tak. Uteplassen skal romme 1000 sitteplasser ved matserveringen og befalsmessa blir hotell for musikerne.

Det er et stort apparat de har satt i gang, mannen bak Trestokkfestivalen - Lars Håkon Blostrupmoen og hans festivalsjef - Henning Myrer. To 18-åringer fra Finnskogen følger dem som skygger;  Adrian Auke og Ruben Moen drifter markedsføringen på sosiale medier.

– Det må litt galskap til, vi skal lage den råeste festivalen, sier Lars Håkon Blostrupmoen.

For nå handler det om å få folk til å åpne øynene for hva slags tilbud som venter på Haslemoen 3.-4. august. Med konserter på to scener fra 13.00 til 02.00 begge dager.

Adrian Auke (t.h.) og Ruben Moen har ansvar for å holde Trestokkfestivalen levende på sosiale medier.

Adrian Auke (t.h.) og Ruben Moen har ansvar for å holde Trestokkfestivalen levende på sosiale medier. Foto:

26 timer med musikk - og buss hjem

– Dette er ikke en konsert. Det er 26 timer med musikk - en festival hvor kan folk komme og være sammen gjennom hele helga. Bo, spise, drikke og høre god musikk.

Vi har gjort avtaler med lokale leverandører om vakthold, mat og drikke. De skal sørge for at festivalgjestene får alt de trenger; frokosten i mannskapsmessa blir servert av Ivar the Cakemaker, mens Folkets steakhouse og Heia hotell, Pizzabakeren og Potetbakeren besørger matservering gjennom resten av døgnet.

Frivillige i hjelpeorganisasjonen Hjerte for Solør har fått ansvaret for Trestokk camp. Det skal være mulig å campe i tillegg til at fire kaserner står klare til å fungere som bed&breakfast-hotell.

– Om du ikke vil betale festivalpass, kan du melde deg som frivillig og få tilgang til festivalen og det fellesskapet som frivillig arbeid gir, sier festivalsjef Myrer.

Det er satt opp busser mellom Elverum og Kongsvinger, og festivalsjefen har lagt ut busstidene på festivalens sider.  Det skal gå nattbuss til både Elverum og Kongsvinger om natta.

 –  I fjor etterspurte folk mange av disse tingene. Nå skal de få det. Vi har også oppfylt ønsker om visse band og artister. Nå kommer de til Solør- og favner sjangere fra folkemusikk til heavy metal. Også lokale band som Trubadur Bayer og Spellopmaker, sier Blostrupmoen.

GALE:  Henning Myrer og Lars Håkon Blostrupmoen gjør mange gale sprell - og følges tett av Adrian Auke og Ruben Moen

GALE: Henning Myrer og Lars Håkon Blostrupmoen gjør mange gale sprell - og følges tett av Adrian Auke og Ruben Moen Foto:

Sterk lineup

Det er grunn til å klype seg i armen og kjenne etter om det virkelig er sant at disse kommer til Solør:

Dum Dum Boys, Odd Nordstoga, Bernhoft, Sivert Høyem, CC Cowboys og Raga Rockers, som er de artistene og bandene som kanskje er mest kjent for folk flest. Inge Bremnes og Jacob Dinesen er unge og kommende artister. Vintage Trouble, Mando Diao og Jonah Blacksmith er internasjonale band som trekker fans langveis fra.

– Det som er skapt på Finnskogen, er et enormt kontaktnett i en industri som det er krevende å komme inn i. Men vi har greid det, og vi planlegger vår neste festival  «Hva var det vi sa» på Eidsvoll i juni 2019, sier Blostrupmoen.

Han røper at Skogen Joy har fått verden største konsertarrangør Live Nation inn på eiersida. De kan skaffe de virkelig store artistene, og Blostrupmoen har ikke tenkt å stå med lua i hånda.

Blostrupmoen og Myrer er litt smågale på sosiale medier. De er avhengig av oppmerksomhet, og det er ikke alt som skaper like stor begeistring.

Da de satte ned prisen på festivalpass i en periode i sommer, kom kritikken.

– Vi gjorde det for å få fart på salget og for å lokke ut de lokale festivalgjestene. Nå har vi lovet at vi ikke skal gjøre slikt igjen - av hensyn til kritikerne som hadde kjøpt for full pris. Vi lærer hele tiden, forsikrer de.

Trestokkfestivalen program

Fredag:

White Dominos (DK)

Inge Bremnes

Sol Heilo

Jacob Dinesen (DK)

Trubadur Bayer & The Ringmasters

Queen Machine (DK)

  DumDum Boys

Vintage Trouble (US)

Spellopmaker

Lørdag:

Aerobic

Odd Nordstoga

Monkey Business

Jonah Blacksmith

Bernhoft & The Fashion Bruises

Sivert Høyem

CC Cowboys

Mando Diao

Raga Rockers

Må vite om du kommer

At lokale festivalgjester mener å kjøpe festivalpass i porten, er noe arrangøren forsøker å unngå. De trenger å vite hvor mange som kommer:

– Om du inviterer gjester og skal servere mat og drikke, trenger du å vite hvor mange som kommer. Slik er det også på en festival. Vi må beregne innkjøp og vakthold etter hvor mange som er ventet.

I fjor satt vi igjen med mye mat, og vi ønsker ikke å kaste. Vi vil heller ikke ha for snaut. Det verste er likevel de sanitære forholdene, om vi bommer på det, sier Henning Myrer.

Finnskogen er fortsatt Trestokkfestivalens administrasjonssenter. Skogen Joy har sine kontorer og sitt tilhold ved Dæsbekken.

– Dere har ikke tenkt å forlate Finnskogen etter bråket med Åsnes kommune?

– Vi har aldri hatt til hensikt å forlate Finnskogen, men situasjonen som oppsto i vinter da vi fikk bruksforbud og krav om regulering av et utvidet festivalområde, gjorde at vi måtte flytte. Ellers hadde det aldri blitt noen festival denne sommeren, sier Blostrupmoen.

Skogen Joy fortsatt har som mål å drive næringsutvikling på Finnskogen, og vil bygge ut 275 hytter i et nytt hyttefelt.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags