Gavmilde damer gir nytt utstyr

NYTT UTSTYR: Kaisa Stina Johansen (sittende) skrev søknad om pengestøtte til nytt utstyr ved treningssenteret til Grue Service. Inger Lise Tveter og saniteten sa ja, og dalig leder Tone Hanssen er glad for at det kan bli fornyelser.

NYTT UTSTYR: Kaisa Stina Johansen (sittende) skrev søknad om pengestøtte til nytt utstyr ved treningssenteret til Grue Service. Inger Lise Tveter og saniteten sa ja, og dalig leder Tone Hanssen er glad for at det kan bli fornyelser.

Artikkelen er over 1 år gammel

GRUE: Romaskin, slynger, strikker og kettlebells er på plass. Sanitetsdamene har vært rause med tusenlappene.

DEL

Grue Sanitetsforening har gitt over 16.000 kroner til treningssenteret til Grue Service. Nå er nytt utstyr på plass, og fornøyde kunder kan trene. Både romaskin, stikker, slynger og flere kettlebells er kjøpt inn.

– Vi trengte å fornye utstyret vårt. Det er i daglig bruk, og vi har mange faste som bruker oss, sier Tone Hanssen, daglig leder ved Grue Service.

Går med underskudd

Kaisa Stina Johansen, lærling i kontorfag, skrev søknad til saniteten i Grue. Med oversikt over det som trengtes. Dermed var det ikke så vanskelig for saniteten å si ja.

– Vi har ikke råd til å kjøpe inn så mye nytt selv, for vi går med et lite underskudd hvert år. Men vi synes det er viktig å beholde dette tilbudet. Folk som har hatt behandling hos de tre fysioterapeutene her, fortsetter å trene. Vi har mye voksne folk som bruker oss, og dette er blitt et bra tilskudd til folkehelsa, sier Tone Hanssen.

Hun synes senteret gir så mye helsegevinst at det skal fortsette. Nå har blant annet Luxo inngått treningsavtale med Grue Service, og Hanssen kommer til å ta kontakt med flere bedrifter i Grue.

– Her sitter det en helsegevinst i veggene fra mange år tilbake. Dette var det første treningssenteret i Grue, og det er bra at Grue Service viderefører det, sier Stein Vidar Lie, en av de faste brukerne av senteret.

Ga det de søkte om

– Vi har gitt det de har søkt om. Jeg har selv gått her, og merket nytten av et treningssenter, sier Inger Lise Tveter i Grue Sanitetsforening.

Hun opplyser at treningssenteret er i Sanitetens ånd, som er helse og velvære.

– Her har vi også fysioterapeuter som har vært til god hjelp under behandling. De har også gitt tips om hvordan vi kan trene videre, sier Tveter, og kan fortelle at Saniteten har vært rause i lokalmiljøet også tidligere i år. Både skolen og barnehagen på Kirkenær har fått penger.

– Vi prøver å gi til dem som søker, og vil gi tilbake til bygda, sier Tveter. Saniteten har også tidligere gitt penger til treningssenteret til Grue Service.

Artikkeltags