Å få lese om hvilke opplevelser og erfaringer disse unge voksne har hatt med å søke tilbake til sine stedlige røtter etter å ha skaffet seg utdanning og jobberfaring andre steder. Få lese om hva som har betydd noe for dem når de har tatt spranget «hjemover».

Det minner meg om min egen tilbakeflytting til Kongsvinger i 1994. Det var ikke samme fokus på det fenomenet den gangen som i dag. Jeg var blant de første i omgangskretsen min som flyttet hjem igjen etter utdanning og litt arbeidserfaring utenfra. Kanskje var det for tidlig, kanskje skulle jeg ha brynt meg mer andre steder før jeg vendte hjem, men det var nå slik det ble. Fristelsen ble for stor da muligheten i Glåmdalen bød seg. Kall det gjerne en form for trygghetssøken og hjemlengsel.

Det ble rekkehus på Tråstad, min barndoms bydel. Alt det nære jeg husket fra barndommen ble gjenspilt i hodet i et romantisk slør. Senere ble det hus i Øvrebyen, min ungdomstids bydel. Det samme skjedde der. Opplevelsen av å kunne la egne barn få vokse opp i min egen hjemby var sterk, og det gleder meg stort at de i dag har mye av den samme følelsen av tilknytning til Kongsvinger.

Det gleder meg at næringslivet og kommunene i regionen er på ballen og er opptatt av å vise hvilke muligheter som fins.

Det handler om minner og tilhørighet, men det handler også mye om arbeidsmarked, boligmarked og fasiliteter som distriktet kan by på. Det gleder meg at næringslivet og kommunene i regionen er på ballen og er opptatt av å vise hvilke muligheter som fins. For det fins jobber å få. Kanskje ikke akkurat den jobben du helst vil ha på det tidspunktet du vil ha den, men med tålmodighet og vilje til å søke andre utfordringer enn dem du først hadde sett for deg, er det muligheter.

Boligmarkedet er en drøm for dem som vil etablere seg, sammenlignet med prismarerittet i og rundt hovedstaden. Nå er det til og med blitt endel muligheter til å ta høyere utdanning her. Idretts-, kultur- og friluftstilbudet er enestående. Å kunne reise og bade på Lierfløyta eller Bæreia en varm sommerdag. Å spenne på seg skiene og gå i retning Tjernsli og Ringshella en gnistrende vinterdag. De første hestehovene langs Strandpromenaden i vårsola. Stien over Vardåsen i høstlig fargeprakt.

Og nå - ja her flagger jeg et standpunkt i en opphetet lokal sak – ja, nå håper jeg planene om hotell i Byparken blir virkeliggjort.

Selvfølgelig har det noe å si hvordan distriktet, og i mitt tilfelle Kongsvinger, også framstår og utvikler seg. På de 27 år som er gått siden min adresse igjen ble Kongsvinger, så har det skjedd mye som har gledet. For eksempel hvordan Øvrebyen er blitt et sted for kafeer, kulturaktiviteter og folkeliv. Hvordan området rundt Sentrum videregående skole og Høgskolesenteret er blitt bygget ut og tatt vare på. Hvordan Strandpromenaden er blitt rustet opp, og Byparken utvidet ned mot Glomma.

Og nå - ja her flagger jeg et standpunkt i en opphetet lokal sak – ja, nå håper jeg planene om hotell i Byparken blir virkeliggjort. Tegningene ser kjempespennende ut, og jeg tror det kommer til å bli et skikkelig løft for området, som jeg er ganske sikker på vil komme innbyggerne til gode. Samspillet hotell og kultur/kino tror jeg blir verdifullt, og Storgata vil få større preg av å være en bygate. Så skal vi ha respekt for at andre er av en helt annen oppfatning.

Takk for at dere har delt historiene deres. Håper de valgene dere har gjort vil bli vellykket.

Men tilbake til dere som har vært åpne for Glåmdalens journalister i #treffes-reportasjene. Takk for at dere har delt historiene deres. Håper de valgene dere har gjort vil bli vellykket. Selv er jeg langt inn i 50-årene og har aldri angret på mitt valg. Ja, rett som det er får jeg en klyp meg i armen-følelse ved tanken på at noen i Kongsvinger har bruk for meg og er villig til å betale meg greit for at jeg skal kunne gjøre det jeg er utdannet til og trives med, nettopp her i Kongsvinger der jeg helst vil bo.