I høst gikk den stjernespekkede sesongen av «Skal vi danse: All stars» av stabelen for aller første gang, der en rekke tidligere dansekjendiser gjorde comeback på TV 2-parketten.

I kjent «Skal vi danse»-stil bød sesongen på utfordringer, nerver, spenning og mestring, og for noen av de returnerende deltakerne ble tiden på parketten også preget av romanserykter og oppslag om kjærlighetslivet i mediene.

To av de som virkelig fikk kjenne på at romanseryktene begynte å svirre, var den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (39) og dansepartneren hans, Helene Spilling (25) fra Gjerdrum.

– Veldig, veldig glad i ham

Spekulasjonene på om det var noe mer enn bare et godt vennskap mellom danseduoen herjet hele høsten, og da Nettavisen møtte Spilling i forbindelse med premieren på «24-stjerners julekalender» tidligere denne uken kunne hun dele en oppdatering på hvordan det går med dem nå – drøye fire uker etter at «Skal vi danse: All stars»-eventyret er over.

Proffdanseren kunne da avsløre at hun og den tidligere svømmeren fortsatt treffes, og at Hetland ikke har lagt danseskoene på hylla selv om dansekonkurransen er over.

– Han har vært på swingkurs hos meg, faktisk, så det er veldig gøy. Han er veldig glad for at jeg pushet ham til å være med på det, forteller 25-åringen og legger lattermildt til:

– Målet hans har jo vært å klare og danse noe han får bruk for, på byen for eksempel. Det får du jo ikke med «Skal vi danse», for der lærer du en hel koreografi. Så nå pushet jeg ham – og fikk ham med på et swingkurs. Det gikk sånn semi.

– Så du lærer ham litt mer hverdagslige «dansemoves» nå?

– Ja. Så en eller annen dag kan vi kanskje faktisk danse på byen, hvor han fører, ler Spilling.

Om det er noe romantikk i luften mellom det tidligere danseparet er Spilling fortsatt hemmelighetsfullt rundt, men hun innrømmer at hun har blitt veldig glad i 39-åringen etter mange uker med «Skal vi danse»-opplevelser sammen.

– Jeg er veldig, veldig glad i ham. Vi har hatt en reise sammen og opplevd oppturer og nedturer sammen. Man blir veldig nære av det. Han er en god venn, sier Spilling lurt.

– Vi kommer til å fortsette å ha kontakt. Og jeg skal lære ham å danse på ekte, legger hun til.

Konfrontert med kjæresteryktene

Som nevnt har altså romanseryktene rundt Hetland og Spilling svirret hele høsten, og de to har ved flere anledninger blitt stilt spørsmål om det er noe mellom dem.

Svaret har stort sett vært noe kryptisk, og blant annet sa Hetland overfor Nettavisen at de «har det fint sammen» og «er gode partnere» under en av direktesendingene i høst.

De to har altså ikke svart direkte på ryktene som har svirret.

Men da Hetland gjestet TV 2s «Skal vi danse»-podkast like etter at han og Spilling røk ut av den populære dansekonkurransen rett før finalen, ble han stilt til veggs.

– Har dere blitt kjærester, eller? spurte programleder Helene Olafsen (32) direkte.

39-åringen nektet på sin side å svare på Olafsens spørsmål.

– Jeg kan ikke svare på de greiene der. Det gidder jeg ikke, svarte han lattermildt.

Videre påpekte Hetland at han fortsatt kom til å ha god kontakt med dansepartneren, og sa at han har mye respekt for henne, er glad i henne og at de to har en nær relasjon.