I februar omkom seks personer på norske veier. Av disse var fire kvinner og to menn. Fire av de døde var bilførere, og to var fotgjengere.

Det er en nedgang fra februar i fjor da ti personer mistet livet.

– Totalt sett har vi de siste fire månedene opplevd en nærmere halvering i antall omkomne sammenlignet med samme periode i fjor, sier direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Han minner om at det er små marginer som bestemmer utfallet av en trafikkulykke.

– Tallene på skadde og omkomne varierer fra år til år og måned til måned. Fire måneder er kort tid, og det som ser ut som en god start på året, kan endre seg raskt, sier Johansen.

Været påvirker kjøreforholdene, og Johansen ber trafikanter om å ta det med ro.

– Vi minner om at det er skiftende føre og krevende kjøreforhold også i mars. De fleste er flinke til å legge inn sikkerhetsmarginer i trafikken, og det synes jeg de skal fortsette med. Husk at bremselengden dobles på vinterføre. Dekkenes tilstand er like viktige på bil og sykkel som skosåler på glatt føre, sier Johansen.

Dødsulykkene i februar skjedde i Rogaland, Sør-Trøndelag, Vestfold, Hedmark og Oppland.

I fjor mistet 135 mennesker livet på norske veier. Det var 18 flere enn året før, men likevel det nest laveste antall døde i trafikken siden 1947. 111 av de omkomne var menn og 24 kvinner.