– Vi lover å bruke refleksene, opplyser Barbro Vanebo og Mohammud S. Alkasso, to av over 450 Grue-elever som har fått en liten, men viktig førjulsgave av Lions Grue. De studerte den sjøllysende brikken, og regner med at den festes til jakke eller skolesekk når de kommer hjem igjen.

Peter Mohn, president i Grue Lions, hadde med seg gode hjelpere og fikk delt ut de flere hundre refleksene på Grue barne- og ungdomsskole. Det ble ei lita pause i juleaktivitetene, og elevene fikk høre om hvor viktig det er i bruke refleks i mørket og skumringen. Mohn håper nå at foreldrene hjelper ungene til å feste refleksene slik at de blir brukt.

– Det hjelper ikke å dele ut disse dersom foreldrene ikke sørger for at de blir brukt. Den vesle brikken kan være forskjellen på liv og død i trafikken, og den gjør at ungene synes når de er ute i trafikken, sier Mohn.

Han forteller at det er første gangen Lions i Grue deler ut reflekser til ungene, og han synes det er en viktig gest til befolkningen.

 

– Vi gir mye tilbake til bygda, cirka 50.000 kroner i året. Vi har betalt ti kroner per refleks, sier Mohn, og forteller at det er bygdefolkets oppslutning som gjør at det kan deles ut slike gaver.

– Vi har blant annet salg av juletrær og julenek hvert år, og dette er en kjærkommen inntektskilde. Vi selger over 4000 julenek. Både lokalt på Kirkenær, til andre Lions-klubber og til hagesentre. I tillegg gir vi noen til Gruetunet, som bruker dem i sine aktiviteter, sier Mohn.

I tillegg selges det rundt 100 juletrær, og i år var det også med juletrær fra Opaker gård for første gang. Disse ble tatt godt imot, og ellers er det Finnskogtrærne til Sigbjørn Woll som er populære.

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis.