– Trafikken er tett, men foregår uten forsinkelser, sier trafikkoperatør Thale Eikeset ved Vegtrafikksentralen Øst til NTB rett før klokka 13.

Hun legger imidlertid til at det er ventet mer trafikk ved de vanlige knutepunktene utover dagen. Det gjelder spesielt E6 fra Lillehammer og Hamar, samt riksvei 3 og riksvei 25.

Litt lenger sørøst er det heller ingen store køer på veiene, selv om det stedvis er tett på veiene fra Hallingdal mot Hønefoss og videre mot Sandvika. Det er likevel ingen forsinkelser foreløpig.

– Det ville ikke vært overraskende om det ble mer trafikk utover ettermiddagen, sier trafikkoperatør Stian Molteberg ved Vegtrafikksentralen Sør.

Søndag, første påskedag, fløt trafikken bedre enn tidligere år. Vegtrafikksentralen peker på et nytt kjøremønster som gjorde at trafikken som mulig forklaring.

– Tidligere har vi sett at trafikken toppet seg fra 12-tiden til 22-tiden. I år så vi en ny trend, der mange valgte å kjøre grytidlig. Det gjorde at påsketrafikken fikk en jevnere flyt, sa trafikkoperatør Leif Christensen ved Vegtrafikksentralen Øst.

Til tross for jevnere trafikk var det imidlertid flere køer søndag, hovedsakelig som følge av ulykker. På E16 ved Hønefoss var flere biler var involvert i en trafikkulykke søndag ettermiddag. Ingen ble alvorlig skadd, men fire personer ble sendt til sykehus.

(©NTB)