– I år som i fjor ligger det igjen grus og rester etter vinterfesten på veiene, og det gjør ofte at veigrepet er mer uforutsigbart enn på sommeren, sier Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk i en pressemelding.

Kombinasjonen av salting og nattefrost kan dessuten gjøre asfalten glatt. Trygg Trafikk oppfordrer motorsyklister til å kjøre forsiktig.

– MC-kjøring er såpass krevende at du må vedlikeholde ferdighetene dine. Med lengre avbrekk trenger du en tilvenningsfase for å komme deg opp igjen på fjorårets nivå, sier Johansen.

Han ber bilførere være obs på at det vil bli flere motorsykler på veiene i tiden framover. I 2017 omkom til sammen 19 motorsyklister i trafikken. Hittil i år har én motorsyklist omkommet.

Til sammen har 16 personer omkommet på norske veier så langt i år. Det er ifølge Statens vegvesen det laveste antallet på over 70 år.

I fjor på samme tid hadde 18 personer omkommet. I mars mistet to personer livet i trafikken, mens det i snitt har omkommet ni personer i mars de siste fem årene. (ANB-NTB)