Gå til sidens hovedinnhold

Arrangerer tørkemøter og krisekafé

Artikkelen er over 3 år gammel

Hedmark Bondelag arrangerer tørkemøter over hele fylket. I Grue ble det arrangert tørkemøte for bøndene tirsdag kveld. Torsdag arrangerer landbrukskontoret i Nord-Odal krisekaféegrave; for bøndene.

Hedmark Bondelag avvikler i alt åtte tørkemøter i Hedmark. Og det gjelder naturlig nok ekstremtørken som har rammet næringa.
– Vi oppfordrer alle til å møte opp, enten du er kornbonde, husdyrprodusent, grønnsaksprodusent eller på andre måter lever av norsk landbruk, sier bondelaget i sin invitasjon på Facebook.

¦ Vi får en lang rekke henvendelser til vårt kontor og til Bondelaget sentralt, om svært mange forhold knyttet til værsituasjonen. Det er uhyre viktig for oss alle at så mange som mulig deltar på møtene. Både for å få siste oppdaterte informasjon og anbefaling fra organisasjonene, men også for å spille inn utfordringer og problemstillinger som det er relevant å melde om tilbake.

Bondeorganisasjonene og landbruksrådgivingen arrangerer informasjonsmøter og krisemøter for bønder som står midt oppe i den verste tørkesommeren siden 1947.

På Norsk Landbruksrådgiving sine sider: www.nlr.no er det lagt ut nyttig informasjon om priser, fôrverdier, såing av nytt grønnfor og om gjeldende regelverk.
 

– Når det gjelder høsting av kornåkre så oppfordrer vi til at prisen på fôret avtales mellom kornbonden og husdyrprodusenten. Prisen bør være salgspris på korn fratrukket høstekostnader, slik at kornbonden ikke skal komme dårligere ut enn ved erstatning. I mange tilfeller kan det være mer hensiktsmessig å ta fôrprøver for å få nøyaktig info om hva rundballen inneholder, skriver Norsk Landbruksrådgiving.

Felleskjøpet har tatt initiativ til fagmøter i forbindelse med årets grovfôrsituasjon.

Møtet i Nord-Odal holdes i kantina i rådhuset på Sand. Her er det rom for å diskutere situasjonen med andre kolleger. Eli Åsen fra Nord-Odal kommune vil være til stede. Det blir enkel servering med kaffe og kake.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.