Landslagssjefen tok torsdag ut troppen som skal møte Tsjekkia i Praha 11. november. Det spås å bli hans siste kamp hvis ikke Norge stikker av med en overraskende seier.

Høgmo er nemlig under massivt press etter to tap og en dårlig forestilling mot San Marino på VM-kvalikens tre første kamper, og flere eksperter har bedt NFF fjerne 56-åringen.

I en uhøytidelig meningsmåling i Nettavisen har snaut 30.000 svart på spørsmålet om Høgmos dager som Norge-sjef bør være talte. 91 prosent mener ja.

- Hvordan merker du presset på deg selv, Høgmo?

– Jeg har egentlig håndtert det greit, synes jeg. Jeg har vært i dette gamet så lenge at jeg vet det vil blåse litt. Både når det går godt og når man sliter litt, sier Høgmo til Nettavisen.

- Det har vært et voldsomt trykk. Har det gått innover deg?

- Nei, det har det ikke, svarer Høgmo.

Bløff, mener trenerkollega og NRK-ekspert Tom Nordlie (54). Den erfarne trenerprofilen tror to år eldre Høgmo utvilsomt kjenner på presset.

– Jeg tror han lever godt med det, men selvsagt går det inn på han, sier Nordlie til Nettavisen.

Etter kampen mot San Marino kunngjorde NFF at de skulle foreta en kortsiktig evaluering av landslagssjefen. Resultatet var at Høgmo fikk fortsette mot Tsjekkia, før en mer langsiktig evaluering blir foretatt.

– Selvsagt er Per-Mathias hardt presset, og selvsagt er han preget av det. Men man må være profesjonell og holde fokus på det man skal. Jeg har gjort det sjøl, gått og ventet på å få sparken, men da sa kona: «Har du tenkt til å ha det bra eller jævlig på vei dit?». Du må fokusere på det du kan gjøre noe med, sier den tidligere tippeligatreneren Nordlie.

Når Norge møter Tsjekkia 11. november, er det to lag i krise som spiller mot hverandre. Den tidligere stormakten i fotball har heller ikke fått en god åpning på kvaliken. Etter tre kamper ligger Tsjekkia plassen bak Norge i gruppe C, på femteplass med to uavgjortkamper og ett tap på de tre første.