– Veldig synd hvis Åsnes skal miste sju statlige arbeidsplasser

BLIR ELLER IKKE:  Seksjonssjef ved Åsnes tollkontor, Signe Adelheid Granvoll, til høyre, og tollinspektør Anita Toverud er spent på hva som blir konklusjonen på Linnas framtid.

BLIR ELLER IKKE: Seksjonssjef ved Åsnes tollkontor, Signe Adelheid Granvoll, til høyre, og tollinspektør Anita Toverud er spent på hva som blir konklusjonen på Linnas framtid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Å bruke tid og vurdere det hele skikkelig vil bety at vi kan gjøre et riktigere vedtak enn å ta en hasteavgjørelse, sier regiondirektør i Tollregion Øst-Norge, Heidi Vildskog.

DEL

Framtida til Åsnes tollkontor på Linna på svenskegrensa i Åsnes har vært et usikkert kapittel de siste årene.

Nå handler det om det fortsatt skal være en ekspedisjon der, om den eventuelt skal flyttes til Flisa, eller om det legges opp til andre løsninger.

– Vi vil trolig se konturene av en løsning i løpet av våren, men jeg vet ikke hva det ender opp med. Det er mye det skal tas hensyn til, og det er blant annet på grunn av det vi ikke tar noen forhastet avgjørelse, sier regiondirektør Vildskog.

Statlige arbeidsplasser

Ved Åsnes tollkontorer det i dag sju ansatte. Det er to inne på kontor og fem ute på vegen. Hvordan og eventuelt hvor de skal ha sitt utgangssted ved en nedleggelse er foreløpig uavklart.

Rune Sørlie er an av de ansatte på veg i tollvesenet. Han er også kommunalpolitiker for Pensjonistpartiet i Åsnes. Han vil ikke kommentere saken foreløpig ut fra sin posisjon i tollvesenet, men sier som politiker.

– Det er veldig synd hvis Åsnes skal miste sju statlige arbeidsplasser. Vi har mistet nok av statlige arbeidsplasser i løpet av de siste årene. Så fra kommunalt hold venter vi også spent på hva dette ender med. Kommunen skal straks i gang med bygging av beredskapssenter der tollvesenet er invitert til å være med. Det er synd hvis det ikke blir tatt en avgjørelse på om tollvesenet vil være med inn der slik at kommunen kan få en oversikt over hva de skal bygge, sier Rune Sørlie.

Han liker ikke tanken på at det kan bli enda et tomt hus på svenskegrensa i Åsnes der det nå i mange år har vært to tomme tidligere butikker.

For liten trafikk

Årsaken til at ekspedisjonen ved Åsnes tollkontor på Linna kan bli lagt ned, eller i beste fall flyttet til Flisa, er ifølge regiondirektør Vildskog at det er for liten trafikk som må registreres.

– Samtidig vurderer vi hele tiden hvordan bi på best måte skal kunne betjene næringslivet og trafikken av blant annet tømmer og flis over grensa. Å få det gjort på Flisa er et av alternativene vi ser på nå, sier Vildskog.

Når det gjelder beslag av smuglervarer, som oftest alkohol og tobakk, sier regiondirektøren at store beslag blir gjort ved Linna som ved fleste andre grenseoverganger mellom Norge og Sverige.

– Hele tolletaten er i stadig endring, og det er ikke noe poeng i å ta hasteavgjørelser, sier regiondirektør i Tollregion Øst-Norge, Heidi Vildskog.          

Få nyhetene rett på din mobil

Trafikkaos? Storbrann? Ny ordfører? Nå kan du bli varslet om de viktigste nyhetene fra Glåmdalen direkte på din mobiltelefon.

Det er enkelt og det er helt gratis. 

Artikkeltags