Siv Jensen vil la tollerne bære pepperspray

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen synes det er uproblematisk at tollere bærer pepperspray. Nå vil hun endre reglene, så praksisen blir lovlig og varig.

DEL

Jensen har øverste ansvar for tollerne og ga i 2016 tillatelse til et prøveprosjekt der et utvalg tollere fikk bære våpenet fram til 2018, melder NRK.

– Fordi tollerne selv har ønsket å kunne bære pepperspray for å ha trygghet i en tidvis krevende jobbhverdag. Jeg ser ingen grunn til at de ikke skal kunne fortsette å bære pepperspray på jobb, sier Jensen.

Denne uken avslørte NRK at flere tollere fortsatte å bruke pepperspray etter at prosjektet var avsluttet og uten at det var hjemmel for bruken. Tolldirektoratet ønsket først å få tillatelse fra politiet til å ha våpenet, men besluttet deretter å inndra peppersprayen umiddelbart.

Jensen synes saken fremstår unødvendig byråkratisk og vil jobbe med Justisdepartementet for å se hva som skal til for at tollerne får sprayen tilbake.

– Jeg oppfatter at tolletaten aldri har noe ønske om å bryte det regelverket de til enhver tid er underlagt. Det oppstår fra tid til annen gale fortolkninger av regelverket, men da rydder vi opp i det, sier Frp-statsråden.

Nestleder Kari Tanderø Schaug i Norsk Tollerforbund mener pepperspray er viktig for tollernes sikkerhet på jobben.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken