Reagerer på manglende tollkontroller lokalt

BEKYMRET: Stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap).

BEKYMRET: Stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap).

OSLO: Stortingsrepresentant Nils Kristen Sandtrøen (Ap) reagerer på manglende norsk tollnærvær på svenskegrensen i Hedmark.

DEL

Derfor har han sendt et skriftlig spørsmål til finansminister Siv Jensen (Frp) for å få avklart hva myndighetene ønsker.

– I debatten om toll i Stortinget 13. desember stilte jeg finansministeren spørsmål om fravær av norske tollmyndigheter langs svenskegrensen i Hedmark. Spørsmålet ble ikke besvart. Landets nest største grensepassering finner vi i Kongsvinger-regionen. I tillegg håndterer Kongsvinger Tollområde 28 av landets 62 grenseoverganger, samt at Stockholmstoget snart kommer med 16 passeringer daglig. I dag er det ikke et eneste bemannet tollkontor på norsk side i Hedmark. Ved Magnormoen som er den nest største grenseovergangen har myndighetene overlatt kontrollen av grensen til de svenske tollmyndighetene i Eda, som har åpent kun innenfor normal kontortid. Hva vil regjeringen egentlig? sier Sandtrøen.

Slik er det formelle spørsmålet fra Sandtrøen formulert: «Er finansministeren enig i at det er behov for å styrke kapasiteten ved grensekontrollen i Hedmark og vil hun vurdere opprettelse av en norsk tollstasjon på Magnor?»


Artikkeltags