Søndag formiddag la Grue kommune ut en melding på egen Facebook-side. Her kommer det fram at det settes inn tiltak for brukerne av flere lokale busser.

– Har du tatt morgenbuss nummer 761 klokka 07.40 fra Grue til Kongsvinger 15. eller 16. mars? Da må du i ti dagers karantene, det vil si til og med 25. eller 26. mars. Du MÅ også gjennomføre testing, uansett symptomer eller ikke, er den klare beskjeden fra kommunen.

Kommunen meldte først at det også gjaldt ettermiddagsbuss nummer 769 klokka 15.40 fra Kongsvinger til Grue, men dette stemmer ikke.

– Sett deg selv i karantene inntil videre, og ta kontakt med oss. I Grue kan de som har vært på bussen ringe på telefon 94026722. Ved stor pågang ber vi deg sende en tekstmelding og be om å bli kontaktet, skriver kommunen.

Litt senere søndag oppdaterte kommunen med påvist smitte på nok en buss.

– Det er påvist covid-19 hos en av passasjerene på buss nummer 105 fra Kongsvinger mot Hamar mandag 15. mars klokka 12.39. Passasjeren var på bussen mellom Kongsvinger til Kirkenær, opplyser kommunen.

Om du har vært med denne bussen, skal du følge samme instrukser med karantene og testing.

Under innlegget på Facebook har det dukket opp spørsmål fra flere innbyggere om nærkontakter til passasjerer og eventuell ventekarantene. Grue kommune svarer at man skal ta kontakt med smittesporingsteamet om man lurer på noe.

Ni innbyggere i Grue har smitte per nå. Smittesporing og testing pågår for fullt, og en rekke personer er i karantene.