– Vi tenker litt nytt og annerledes, men kravene til kompetanse og en nasjonal standard for lokførerutdanningen er vi tydelige på at vi må ha noe på. Vi prøver å legge et forslag som NSB bør akseptere, sier forbundsleder i Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF), Rolf Ringdal til NTB.

Ifølge nyhetsbyrået vil NLF bruke mandagen til å diskutere og finpusse forslaget før det overleveres til motparten mandag kveld.

Meklingen mellom lokførerne og NSB brøt samme i slutten av desember. Per dags dato er 118 lokførere tatt ut i streik og mellom 280 og 300 tog innstilles alle hverdager, ifølge Aftenposten.

Konflikten dreier seg om hvilke kravene til lokførernes opplæring og om disse skal tariffestes. NSB mener at tariffesting av opplæringskrav i deres tariffavtale ikke gir en nasjonal standard, og at den må settes av norske myndigheter.

Ifølge NSB-appen, mandag formiddag, kommer 11 av 41 tog til å være rammet av streiken på Kongsvingerbanen tirsdag.

NSB oppfordrer alle til å bruke deres nettsider for å se hvilken tog som går. Om partene ikke blir enige trappes streiken opp med seks nye lokførere på Sørlandsbanen fra onsdag.