Gå til sidens hovedinnhold

Problemer i togtrafikken på Romerike

Artikkelen er over 5 år gammel

NSB har trøbbel med togene og Jernbaneverket sliter med en sporveksler i Romeriksporten. Flytoget har innstilt annen hver avgang.

NSB har trøbbel med togene og Jernbaneverket sliter med en sporveksler i Romeriksporten. Flytoget har innstilt annen hver avgang.

– For det første har vi trøbbel med en sporveksler under Hellerud et sted. Det betyr at Romeriksporten er stengt, og alle tog må gå utenom. Med andre ord har vi bare ett dobeltspor til disposisjon, mot normalt to, det skaper åpenbare problemer. Det betyr blant annet at frekvensen på Flytoget er halvert fra hvert 10. til hvert 20. minutt. Lokaltogene bruker litt lenger tid, og de kan være fullere enn de normalt er, sier Thor Erik Skarpen i Jernbaneverket til Aftenposten.

Han kan ikke si noe om hvor lang tid det vil ta å løse det problemet.

På Gardermoen har det vært en vannlekasje som har ført til at vann har rent over kjøreledningen, skriver samme avis. To spor er stengt.

NSB på sin side har problemer med koblingene mellom togene.

– Noen av vognene må inn og tine. Det kan føre til at togene er kortere – og dermed fullere – enn vanlig, sier kommunikasjonsdirektør Åge-Petter Lundeby i NSB til Aftenposten.

Kuldetåka som har ligget over Gardermoen denne tirsdagen har ført til store forsinkelser på Oslo Lufthavn.

– Tåka medfører at flyene må ha større avstand under letting og landing, opplyser kommunikasjonsjef i Avinor, Kristian Løksa, til rb.no.

Han forklarer at rundt halvparten av flyavgangene er forsinket, og at dette har hengt ved utover hele dagen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.