Blant ungdom er hud et viktig tema. Hudormer, porer og ikke minst kviser. Og når det blir kaldt i lufta dukker det opp nok et irritasjonsmoment: huden blir tørr som sagflis.
Det er vanligst med tørr hud i ansiktet, på armene, hendene, leggene og føttene, og det fører også med seg kløe.

Vingernett stakk en tur innom Apotek1 på Kongssenteret for å finne noen produkter som kan hjelpe, og for å få noen enkle tips.
Nina Cook hadde god peiling på seg, og visste om mange måter å bekjempe problemet på.

Hun kunne fortelle om 4 forskjellige merker som alle var godt egnet til ung hud, både hos jenter og gutter:

Cosmika
Basert på milde stoffer og er fullstendig uparfymert. Finnes blant annet som nattkrem, rensemelk, ansiktskrem og skrubb. Disse produktene virker gjenoppbyggende over lengre tid og gir fuktighet. De er på tilbud akkurat nå, og ligger rundt 89,00 kr. Et rimelig merke som er mye brukt av ungdom.

Avène
Dette er et merke som er spesielt egnet til de med sensitiv hud. I tillegg til forskjellige ansiktskremer og serier, finnes det også sminkefjerner og mange renseprodukter. Koster rundt 150 kr.

VICHY
Dette er av den litt dyrere varianten. Men så er kremene til gjengjeld også veldig gode. VICHY fungerer like bra mot kviser så vel som mot tørr hud, og det finnes i tillegg også fine ansiktsmasker. De fleste produktene ligger rundt 200 kr, og er vel kanskje bedre egnet som bursdagsønsker enn på den ukentlige handlelista...

SebaMed
Oljebasert og mild, passer godt til problematisk tenåringshud. Fås både som intimvask og sjampo, men også som dusjolje, flytende hudvask og hånd/ neglebalsam. Koster som regel omkring 100 kr, men prisene er for øyeblikket rundt 39,90 og 74,90. Så løp og kjøp! Tilbud får man aldri nok av.

Tenk HUD!
Hvis ikke det å hamstre kremer frister, så er det noen andre små knep du kan gjøre for å holde det i sjakk. Vær sparsom med såpebruken og unngå veldig varmt vann. Og smør deg alltid inn med en eller annen form for lotion etter dusj eller bad.

Et annet godt råd (som er fullstendig kostnadsfritt) er å få i seg nok vann, slik at huden får fuktighet innenifra også. Det skal ikke mye til, det gjelder bare å bli klar over hva man selv kan gjøre for å hjelpe kroppen gjennom vinteren.