Vi i Vingernett synes som alle andre at det er kjedelig og ubehehagelig å kjøre buss i disse høsttider. Derfor har vi funnet frem til noen knakende gode tips for å gjøre bussturen mindre kjedelig!

Søvn

Om man er trøtt og sliten er valget enkelt! Man simpelten slår seg ned å håper på å få en toseter alene. Om man gjør det er det bare å sove, men om man ikke gjør det bør man passe på å sove med munnen lukket. Ellers kan det gi sidemannen ubehagelige oppleverser. Har man klart å kapre et sete alene, og fortsatt vil ha det da nye busspassasjerer kommer mot deg, må en late som man sover med beina i setet ved siden av. Da er det også fint å åpne munnen litt, for da tør ingen trenge seg på!

Spis

Det er også fint med nistepakke på turen, men for all del – unngå illeluktende mat eller snacks! Mat som bråker, knaser eller søler bør man også prøve å unngå!

Musikk

Musikk er vår alles faste følgesvenn! Men om man samtidig vil få med seg hva som skjer på bussen, kan man be bussjåføren om å skru på radioen på full guffe. Det kan få smilene frem hos dine medpassajerer. Om det kommer kjente sanger på radioen kan jo dette også føre til allsang, noe som kan være veldig spennende...

Spill

Spill og filmer kan også få tida til å fly! Mobilspill og filmer kan være irriterende for andre, bruk headset eller skru av forstyrrende lyd. Men om hensikten er å irritere medpassasjerer, skru opp volumet!

Styling

En måte å spare tid på for de fleste jenter, er å sminke seg på bussen. Gutta kan jo ta frem hårvoksen sin og style håret. Fra man går på til man går av, har man jo fått en ekstrem makeover! (for sminketips, besøk: www.lipgloss1.blogg.no)

Lekser/jobbing

Er man slapp og daff da man kommer hjem fra skolen, og lekser ikke er det som frister mest, kan man gjøre lekser på bussen. Da kan man både lese og gjøre oppgaver på enten papir eller pc/mac. Noen av de nye bussene har til og med trådløst nett, og det er en super måte å jobbe på!

Snakking

Mange går for den tradisjonelle måten for å få tiden til å gå, nemlig syklubb! Eller å skravle, prate eller spre rykter som mange kaller det.

Nye bekjentskap

Ser man nye fjes på bussen, er det ikke ulovlig å sette seg ned og stifte bekjentskap. Det kan gi mange hyggelige opplevelser.

En bussjåfør, en bussjåfør

Har man gått HELT tom for ideér til ting man kan finne på er det ikke ulovlig å synge ”en bussjåfør, en bussjåfør” med alle i hele bussen! Da er det bare å håpe på at man har en bussjåfør med godt humør! Sinte bussjåfører minnes på at de må ha godt humør, og det skader jo aldeles ikke!