Nå om dagen strøs det om med hvert tredje søk gratis-, gratis, billige og kjempe dyre nummeropplysninger. Vi i Vingernett følte vi burde finne ut hvem som faktisk er den beste nummeropplysningen, hvem du sparer mest på og hvem som er lurest å bruke.

- Er faktisk 1888 «Den raske nummeropplysningen», og kan faktisk 1881 svare på alt? Hvilken nummeropplysning er best for vårt distrikt? Alt har vi sjekket ut, og alt har vi fått svar på!

Den mest populære

Den mest kjente, og mest populære nummeropplysningen er tradisjonelle 1881. De fleste har hørt om 1881, og velger som oftest den – selv om 1880 og 1888 også er hyppig brukt. 1

888 er den nyeste av dem, og presenterer seg selv som «Den raske nummeropplysningen». 1881 er mer allsidig, og kan svare på spørsmål fra hvem som var USA’s 34. President, til hvor mange egg man trenger i en vaffelrøre.

Dessverre, så koster alle slike nummeropplysninger flesk, og de fleste velger internett-telefonkataloger foran nummeropplysninger.

Litt mer ukjente nummeropplysninger som 1890 og 1860, får ikke like mange innringere – men mange nok til å overleve. 1860 er den offisielle samiske nummeropplysningen.

Den nummeropplysningen som virket mest opplyst om distriktet vårt var 1881, som korrigerte det vi trodde var ”Svettis & Friskis” til Frisk Fokus Helsesenter som det egentlig heter. De var likevel ikke så godt informert om norsk fotball?

Tom Nordlie?

Vi har utsatt alle opplysningstjenestene for den samme testen, ut ifra våre lokale forhold. Våre spørsmål var:

1. Kan jeg få nummeret til Frisk Fokus på Kongsvinger?

2. Hvem har nummer 62955920?

3. Kan jeg få nummeret til Tom Nordlie?

Testen er gjort i form av tilfeldige oppringringninger.

1881

Vi tok for oss den mest kjente nummeropplysningen først, og stilte de tre spørsmålene vi hadde planlagt å spørre. En hyggelig dame møtte oss i telefonrøret, og tok imot spørsmålene våre. «Kan du finne nummeret til Frisk Fokus på Kongsvinger?».

Det kunne hun selvsagt, og ga oss korrekt nummer. Frisk Fokus har samme nummer som Akupunktur NAFO (siden begge ligger under Kongsvinger bassenget), og kunne dermed bli ganske ”tricky” for nummeropplysningene. «Kan du finne ut hvem sitt nummer 62955920 er?» lød neste spørsmål, og 1881-dama forklarte oss at det var Glåmdalen. Det var også korrekt, men hun nevnte ikke at det var til Flisa-kontoret. Til slutt spurte vi spørsmålet som det virket minst sannsynlig at vi skulle få svar på.

«Kan vi få nummeret til Tom Nordlie?». Representanten fra 1881 gjorde det hun kunne for å finne ham, men fant ingen Tom Nordlie i databasen sin. Hun fant derimot et annet nummer vi kunne prøve, som var nummeret til Kongsvinger IL. Det er nok på tide at 1881-sjefene får sine ansatte til å følge med på fotball. Tom Nordlie er trener for Fredrikstad FK.

1881 brukte klart lengst tid av nummeropplysningene vi testet, med nesten fire minutter. Det betyr at de også trakk flest penger ut fra kontantkortene våre. Alle nummeropplysningene har nemlig samme oppstartpris (6,22 kroner) og samme minuttspris (17,34 kroner).

Utifra kriteriene tid/pris, korrekthet og service har vi gitt poeng til opplysningene. 1881 brukte utrolig lang tid på både Frisk Fokus og Tom Nordlie, og tok hele 68 kroner fra oss. På korrekthet bommet de totalt på nummeret for å få tak i Tom Nordlie, men rettet i motsetning opp i vår navnfeil med Friskis og Svettis. Det var god service, bortsett fra at de ikke gadd å sjekke når Frisk Fokus stengte tirsdag – og ba oss ringe nummeret vi hadde fått.

1881

Tid/pris: 3/10 poeng (3 minutter og 58 sekunder/68 kroner)

Korrekthet: 4/10 poeng

Service: 5/10 poeng

Totalt: 12/30 poeng

1888

Den neste nummeropplysningen på lista var 1888, som kaller seg selv for «den raske nummeropplysningen». Det skal sies at de var vel raske under denne testen.

Etter vårt første spørsmål, svarte en blid mann oss med riktig nummer. Han fant dessverre ingen åpningstider på hjemmesiden til Frisk Fokus, men han prøvde i hvert fall.

Deretter beviste han at 1888 er kjappe, og la på før jeg fikk stilt neste spørsmål. Dermed måtte vi ringe opp igjen, og prisen steg med nok en startpris. «1888 Vær så god!» sa en vennlig kvinnelig trønderstemme.

Hun fant ut at nummeret vi spurte om var Glåmdalen i Hedmark, men spesiferte ikke at det var Flisa-kontoret. Når vi spurte om nummeret til Tom Nordlie, prøvde hun hardt – men hun fant ingen Tom Nordlie i Fredrikstadområde.

1888 brukte kort tid, men la også på halvveis så prisen steg. Det trekker ned, men korrektheten var ganske bra, bortsett fra at de ikke fant Tom Nordlie. Når det gjelder service, er det virkelig ikke bra å legge på før vi har fått stilt ferdig spørsmålene – og de trekkes betraktelig ned der.

1888

Tid/pris: 4/10 poeng (2 minutter og 6 sekunder/48 kroner)

Korrekthet: 8/10

Service: 3/10

Totalt: 17/30 poeng

1880

1880, er sammen med 1881, en av de mest kjente nummeropplysningene. Dama vi møtte i røret var hyggelig og vennlig. Hun var i tillegg rask og godt informert.

Hun ga oss helt korrekt nummer til Frisk Fokus, og fikk presisert at nummeret vi hadde var Glåmdalens Solør-kontor. Dessverre fant de feil Tom Nordlie, og ga oss nummeret til en helt annen mann enn Fredrikstad FK’s redningsmann. Den hyggelige damen ønsket oss en god dag videre, og sa ha det.

Denne opplysningen brukte kort tid, og prisen ble heller ikke så høy – når man slipper å betale startavgift to ganger. Korrektheten var helt på topp, frem til de utga feil Tom Nordlie. På service var 1880 best av alle, og havner høyt på rangeringen der.

1880

Tid/pris: 6/10 (2 minutter og 4 sekunder/41 kroner)

Korrekthet: 7/10

Service: 10/10

Totalt: 23/30

1890

1890 er den minst kjente av nummeropplysningene, og overraskende nok raskest og billigst. De ga oss rett nummer til Frisk Fokus Helsesenter, og forklarte oss at nummeret vi lurte på var Glåmdalen AS.

De spesifiserte ikke at det var Solør-kontoret. På Tom Nordlie-biten prøvde de hardt, men måtte til slutt gi tapt etter å ha sjekka flere steder.

Ettersom 1890 brukte kortest tid, med 1 minutt og 53 sekunder ble heller ikke prisen skyhøy. På korrekthet var de høyt oppe, men manglet at det var Glåmdalens Solør-kontor. Servicen var det ikke mye å si på, siden de prøvde å finne Tom Nordlie flere steder uten hell.

Dermed hadde ingen av opplysningene utgitt Nordlie’s hemmelige nummer.

1890

Tid/pris: 8/10 (1 minutt og 53 sekunder/32 kroner)

Korrekthet: 5/10

Service: 9/10

Totalt: 22/30

Bruk 1880!

1880 kom best ut av vår test, som den beste – med 1890 i hælene. 1880 var hyggelige, de kom med riktig numre og var eneste til å vise til Glåmdalens Solør-kontor. De viste også god service, og ønsket oss en god dag videre!

Best av SMS-opplysningene

I tillegg til nummeropplysningene, går det an å sende sms for å få navn eller nummer.

Også disse florerer i den norske reklamen, og reklamerer med hvert tredje søk gratis og helt gratise tjenester. Vi sjekket ut de som ikke er testet i hovedtesten: 2003, 2100 og 1985.

2003 og 1985 kom best ut av det med søket på Snackbar’n.

Jeg fikk tilsendt eier, adresse og nummer innen tre sekunder var gått fra begge tjenester. 2100, som skryter av at hvert tredje søk er gratis, var sekundet tregere – men med samme info.

2003 koster 1 krone per melding, mens 2100 sluker åtte kroner for to av tre meldinger (siden ”den tredje er gratis”).

Med 1985 må du skrive ”TLF” før nummeret eller navnet du vil ha. Den tjenesten koster 2 kroner pr melding. Det betyr at den billigste, og derfor beste, nummeropplysningen er ”2003”!