Vi har nok en gang gått gjennom applikasjonslistene til Apple, og denne gangen var vi ute etter å finne de beste. Disse 10 applikasjonene er «må ha» på iPhone eller iPod Touchen din! Vi har satt «nyttig» som det viktigste kriteriet, deretter «brukervennlighet». De ti vi har satt opp er noe av det beste du kan laste ned til androiden din. Vi har valgt å lage en liste med de som koster penger, og en liste over de som er gratis.

For å lese den forrige testen, trykker du her!

«– De 10 applikasjonene du bare må ha.»

BETAL – TOPP 5

NUMMER 5: ColorSplash (11 kr)

Ikke uten grunn kåret til den beste bildemanipulerings-applikasjonen i 2009. Appen gir deg fantastiske muligheter innenfor bilderedigering. Denne funksjonen fungerer selvsagt best når du kan ta bilder med din håndholdte, noe du ikke kan med iPod Touch, men du kan også manipulere bilder du legger inn fra datamaskinen. Hovedfunksjonen til applikasjonen er å gjøre bildet svart-hvitt, men beholde fargen i enkelte områder i bildet. En morsom og bra applikasjon som gjør fotografering med iPhone mye bedre.

«– Den beste applikasjonen for bildeglade brukere.»

NUMMER 4: MotionX GPS (17 kr)

Som med mange andre betalfunksjoner, har også denne en versjon som er gratis. Den heter MotionX GPS Lite, men mangler mange av de gode funksjonene. Denne GPS-applikasjonen tar GPS til et nytt nivå. Den gjør androiden din til en fullkommen GPS med fungerende kompass. Du har også muligheten til å benytte iPod-funksjonen fullt ut mens du bruker GPS’en.

«– Er du lost? Dette er applikasjonen for deg.»

NUMMER 3: Valutakalkulator (11 kr)

Hvorfor denne applikasjonen koster penger, er ikke helt gått opp for meg enda, men det forhindrer den ikke fra å bli nummer tre på vår liste. Den gir en korrekt og enkel omgjøring av valutakurser fra hele verden. Hvor ofte har du ikke stått i utlandet og lurt på hvor mye dette egentlig koster? Denne applikasjonen er nødvendig, nyttig og for all del brukervennlig.

«Ikke helt stø på verdens valutakurser? Denne er perfekt!»

NUMMER 2: Radio (120 norske kanaler) (17 kr)

Kun én ting er negativt med denne applikasjonen, og det er hvis du har iPod Touch: Du må ha internett for å benytte den. Med iPhone kan du lytte til 120 forskjellige norske radiokanaler overalt, ved hjelp av 3G/E. Perfekt hvis du er lei musikken du har, og vil høre på noe nytt. Alle NRK-kanalene, P4, Radio Norge og ikke minst Radio Kongsvinger er kun 17 kroner unna.

«– Radio er alltid en vinner, her er 120 kanaler.»

NUMMER 1: VG TV-Guide (21 kr)

«Hva går på TV i dag a?», er spørsmålet du har stilt i mange, mange år. Her er svaret. VGs TV-guide for iPod Touch og iPhone er genial i sin enkelhet, og du kan finne TV-program for alle de vanlige kanalene for lang tid fremover. Du har også muligheten til å søke spesielt etter serier, filmer eller sport. Det er info om filmer, og du får også mye hjelp med å velge hva du skal se på akkurat i kveld. VG TV-Guide er tilegnet alle som ser på TV, noe som gjør at målgruppen er alle. Hva er vel 21 kroner for så mye nyttig kunnskap?

«– Hvis du er interessert i TV, MÅ du ha denne.»

GRATIS – TOPP 5

NUMMER 5: iTranslate

iTranslate oversetter alt for deg. Er ikke gresken din helt stø? Husker du ikke hva ”jernteppe” er på engelsk? Hva skal du si til uteliggerne i Spania? iTranslate gir deg fullstendige setninger oversatt til over 52 språk, deriblant norsk. Du kan også høre uttalemåten. iTranslate kan kun benyttes med internett tilkoblet, men kan altså brukes hvor som helst hvis du har iPhone. Det finnes også en betalversjon av denne applikasjonen, men denne her fungerer helt fint.

«– Oversetter alt og ingenting for deg.»

NUMMER 4: YR.no

YR.no er en av de mest besøkte sidene i Norge, og det var på tide at det ble en iPhone-applikasjon ut av det. YR.no gir deg værvarsler for hele landet, og utlandet. Akkurat som på internett kan du få vite akkurat hvordan været kommer til å være klokken to i morgen. Været har alltid interessert folk, og været angår alle. Dette er en høyst nødvendig applikasjon.

«– Alle er interessert i været, du MÅ ha denne!»

NUMMER 3: GuleSider Live

En av de beste applikasjonene for norske brukere! GuleSider Live, laget av 1880 og GuleSider, er en perfekt guide som hjelper deg med å utforske verden rundt deg. Du får spørsmålet «Vil du..?» og får en hel haug med alternativer. Alt befinner seg rundt deg. Du får en veiviser til stedet og kan se bilder fra omgivelsene rundt deg. Perfekt hvis du er på farten. Grunnen til at denne ikke går helt til topps er enkelt og greit fordi den ikke virker på andre håndholdte enn den nyeste iPhone-versjonen. I hvert fall ikke like bra.

«– Er du på et fremmed sted og vil finne på noe gøy, her er guiden din!»

NUMMER 2: Google Earth

Nok en genial Google-funksjon – nå for iPhone og iPod Touch. Google Earth gir deg bokstavelig talt muligheten til å utforswke hele verden. Du ser flyfotos fra hele jordkloden, og kan lese info om de forskjellige stedene underveis. Den er genial, og fungerer like bra som om det skulle vært på datamaskinen. Det anbefales å være tilkoblet internett for å få de beste bildene og se informasjonen. Dette er en av Googles eldre oppfinnelser, og det sier litt om selskapet som nylig publiserte en ny nettleser og en egen telefon.

«– Utforsk verden, uten å forlate sofakroken!»

NUMMER 1: Fring

Tidenes beste applikasjon, hvert fall for iPod Touch. Den er ikke like genial for iPhone, men den fungerer på sin måte der også. Fring gir deg muligheten for å koble sammen alle chat–kontoer du måtte ha og bruke dem samtidig – fra din iPod eller iPhone. Det beste er at det er helt gratis og veldig enkelt å bruke. Du kan blant annet koble sammen MSN, Twitter, AIM og Skype under en og samme Fring–bruker. Det at Skype er med, gjør funksjonen om til en suveren ener. Du kan faktisk ringe helt gratis – såfremt du er tilkoblet internett. Ja – personen du skal ringe må ha en Skype-konto, men det er det mange som har. Haken her er at du må ha et headset med mikrofon, siden iPod Touch ikke har mikrofon. Fring er helt klart iPod touch’ beste applikasjon, og den fungerer bra på iPhone også.

«– Vil du ha kontakt med vennene dine, er denne et must.»

NB! Det skal legges til at ikke Vingernett har kapasitet til å gjennomgå enhver applikasjon på AppStore, men av de vi har gått gjennom (og det er en del) – så er både Fring og VG TV-Guide suverene vinnere.