For 24-åringen Pål-Einar Kneppen Myran har livet vært preget av tilfeldigheter den siste tiden. Han traff gründeren Kristian Sætre gjennom jobb for noen år tilbake.

– Det ble jo bare slik at vi ble gode kompiser. Vi traff hverandre veldig tilfeldig, og etterpå har det bare gått oppover.

Sætre er fra Årnes i Nes, og Pål Einar er fra Kongsvinger. Begge er altså lokale, og lørdag kom Norges største influensere og kjendiser på lanseringsfesten til parfymen «UTSOLGT» som disse to gutta har laget.

Det dukket opp rundt hundre mennesker, og flesteparten av disse er meget kjente fjes fra forskjellige sosiale medier, henholdsvis TikTok.

Hva er TikTok?

TikTok er en app som fungerer som et sosialt medium. Den har millioner av brukere over hele verden, særlig barn og unge.

TikTok, som tidligere het Musical.ly, er slags blanding av Snapchat, YouTube og Instagram, der brukerne kan dele korte videoer de har lagd selv.

Det er ofte lagt musikk og morsomme små grafikksnutter inn i videoene, som blir delt og kopiert flittig. Kopiering er nemlig et en viktig del av TikTok. Man lager egne utgaver av andres videoer, vanligvis danser, små sketsjer og såkalte "pranks".

TikTok er designet slik at videoene går viralt og sprer seg lynraskt. På den måten kan du nå ut til enormt mange mennesker med budskapet eller den morsomme dansen.

Det høres umiddelbart harmløst ut, men er det ikke – datasikkerheten er nemlig tvilsom.

Kilde: Komputer.no

Noen av de som sto på gjestelisten var Adrian Sellevold, Erlend Elias, Dajana makeup, familien Nyhus, Ray Kay, Ellen Aabol, Isabell Eriksen, Silas Massa Vasstrand, Jenny huse, Mats Melbye, Simen Vatne, Oda H Rikheim, Nora Emilie Nakken, Kevin Haugan, Tale (Helsesista) og Tommy Tee.

Dette er altså de største influenserne i Norge, og flere av de har over hundre tusen følgere i sosiale medier.

– Det er jo bare helt sykt at alle disse ønsket å komme på vår lansering, sier Kneppen.

To av kjendisene som besøkte Kristian og Pål Einar var Ida Celine og Kevin Haugan som er svært godt kjente blant ungdom i sosiale medier.

Jeg hadde aldri visst hvem Kevin og Ida Celine er, om det ikke var for Kristian og dette opplegget.

Pål Einar Kneppen Myran

Pål Einar har bodd i Kongsvinger hele livet sitt, og har heller ingen planer om å flytte.

– Jeg trives utrolig mye i Kongsvinger. Jeg kan faktisk ikke tenke meg å flytte fra byen, når jeg har det så godt der.

Pål-Einar studerer også bærekraft og økonomi på høyskolen i Kongsvinger, der han trives veldig godt.

Liker ikke rampelyset

– Jeg er ikke helt den typen som liker å stå i rampelyset til enhver tid, så den jobben overlater jeg til Kristian. Men skal ikke legge skjul på at jeg har et litt større kontaktnett enn jeg hadde for noen år tilbake, særlig når det kommer til influensere og kjendiser.

– Men jeg kan nok innrømme at jeg ikke er helt sikker på alle som er her i dag, sier han under lanseringsfesten lørdag kveld.

Vil vise fram Kongsvinger

Han har en stor drøm om å vise frem Kongsvinger fra sitt beste perspektiv, som for eksempel fra festningen.

– Det virker som at det å trekke seg litt ut av storbyen, og til hjembyene er blitt en større trend nå, så vi skal ikke se bort ifra at vi får med oss noen kjendiser til Kongsvinger om en stund. Dette er bare et ønske, men om det er gjennomførbart – får tiden vise, forteller han.

Utenkelig

Pål-Einar kan fortelle at han ikke så for seg noe av dette for noen år tilbake. Da var vel fokuset studier og jobb.

– Etter den dagen Kristian ringte meg og fortalte at vi burde lage parfyme, har det bare gått oppover. Jeg sitter kanskje med like mange spørsmålstegn om min egen framtid, som du gjør, forteller han til Glåmdalen.

– Det har vært en spennende reise, og overraskelsene kommer på løpende bånd. Dette har vært så utrolig morsomt, så vi skal ikke se bort ifra noe mer, sier han.