Næringsliv, kommuner, Klosser Innovasjon og Kongsvingerregionen arbeider målrettet for å løfte næringslivet i Innlandet, og lørdagens store happening var særs vellykket, både dag og kveld:

– Du har lov til å være litt høy i dag, Gillund?

– Ja, det synes jeg. Vi er strålende fornøyd, og fått massivt av gode tilbakemeldinger, både fra bedrifter, kommunene og folk flest som jeg og mange andre har snakket med. Det hang jo litt i lufta hvor mange vi kunne vente, men det var jo «smit fullt» fra kvart over elleve til kvart på tre. Og det kom nye folk hele tida, sier Gillund.

Thomas (30) er i tenkeboksen: – Vi vurderer å flytte hjem til Kongsvinger

Skaper stolthet

– Jeg tror dette var flott påfyll både for dem som bor her og dem som nylig har flyttet hjem. Etter en slik opptur blir vi ekstra stolte av distriktet, og for dem som tenker på å ta steget med å flytte hjem igjen, fikk vi vist fram mange kvaliteter. Nå gjelder det å bygge stolthet videre framover, og få konkrete resultater, sier Gillund:

– Jeg vet om mange bedrifter som fikk vist seg fram og nå har lange lister over folk som kan være aktuelle til ledige stillinger. Odal Sparebank hadde så mange speed-dater at de knapt rakk alle, og de skal begynne med intervjurunder raskt, har jeg forstått.

– Bergene Holm er en annen bedrift som har meldt om mange gode kandidater, og det gjelder nok de aller fleste, uten at jeg har noen oversikt nå. Men alle jeg har snakket med sier at de har hatt kjempeutbytte av dagen der alle gode krefter i distriktet dro sammen for å løfte oss opp og slå oss litt på brystkassa.

Det var godt med folk på alle foredragene som pågikk gjennom dagen, og på den store festen på kvelden, fikk Gillund og andre som var i bresjen for Norges største reunion, klapp på skuldra fra mange:

– Det var en glede å være på festen, vi ble stoltere og stoltere utover kvelden. Suksessfaktoren er at mange aktører gikk sammen og arbeidet mot et felles, viktig mål for regionen. Nå skal vi jobbe aktivt videre og dyrke alt det positive som kom fram. Mange verdifulle kontakter er knyttet, sier han.

Caroline og familien flyttet nylig hjem for å overta barndomshjemmet

– Strålende fest

Også på Alt-mulig-dagen i Kongsvingerhallen blir det meldt om over 1000 besøkende, og det er et mye høyere antall enn hva arrangementet vanligvis trekker av publikum. Dermed fikk Reunion-dagen ringvirkninger på mange måter.

Leder i Byen Vår, Uno Arnesen, var «festgeneral» på kvelden, og han er også i strålende humør «dagen derpå», selv med null snø og et litt magert oppmøte på Vinterfestivalen:

– Kvelden var helt fantastisk. Alt gikk på skinner, underholdningen var profesjonell., men det visste vi jo. For et show! Og så mange glade mennesker. Folk storkoste seg, og flere sa at dette var tidenes happening i Kongsvinger. Vi har ikke nøyaktige tall ennå, men et sted mellom 1400 og 1500 var på festen om kvelden. Det er innenfor det vi hadde ambisjoner om, sier Uno Arnesen.

Erik ville hjem – nå er han på jobbjakt

– Utrolig gøy

Glåmdalen var også sterkt til stede som arrangør og aktør på Reunion-dagen, med direktesendt tv-sending og oppfølginger med intervjuer og annet stoff i avisas alle kanaler. Sjefredaktør Thor Sørum-Johansen er også veldig fornøyd med arrangementet:

– Det er veldig morsomt at det kom så mange folk. Vi har åpenbart truffet noe, og for alle oss som er opptatt av at det skal skje utvikling i distriktet, er dette rett og slett svært vellykket. Nå gjelder det å følge opp framover på en god måte, og bruke all den positive responsen aktivt, sier Sørum-Johansen.

– Jeg synes også det var utrolig gøy med vår egen tv-sending, at det tekniske fungerte, og stort sett alt gikk knirkefritt, sier han.

Her får du alt fra Norges største reunion