Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere Se og Hør-redaktør Knut Haavik er død

Artikkelen er over 2 år gammel

Den tidligere Se og Hør-redaktøren Knut Haavik er død. Det opplyser familien til VG.


Haavik døde i Spania natt til fredag, 75 år gammel, opplyser sønnen Svein Arne Haavik til avisen.

– Han spilte golf så sent som i går, og døde der han ønsket å være, sier sønnen, som legger til at dødsfallet var helt udramatisk.

Haavik var sammen med sin kone Solveig da han døde.

Grunnlegger

Knut Haavik var redaktør og grunnlegger av den norske utgaven av ukebladet Se og Hør, som kom ut første gang 21. september 1978. Han gikk av som redaktør for bladet i 2004.

Han begynte sin journalistiske karriere som journalistlærling i Ullern Avis/Akersposten tidlig på 1960-tallet. Derfra var han innom Larvik Morgenavis og Sandefjords Blad. Her tilbrakte han mye tid sammen med politiet på utrykning, og var blant annet med på å avsløre Norges første narkotikaliga.

I 1969 ble han kriminalreporter i VG, og senere ble han nyhetssjef i avisen. Haavik sluttet i VG i 1978 for å starte den norske utgaven av det danske kjendisbladet Se og Hør. Ti år senere ble Haavik konsernsjef i Norsk Aller, en stilling han hadde fram til 2003.

I 2004 kom boka «En ramp i rampelyset» som var en ren selvbiografi skrevet like etter hans første kones død. Hans neste bok kom i 2006, kriminalromanen «Ulven og den røde hane».

Han har også sittet som medlem av Norsk kulturråd og Kringkastingsrådet.

Haavik, som var gift for andre gang, etterlater seg datteren Cecilie og sønnene Svein Arne og Knut jr. samt seks barnebarn.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.