Gå til sidens hovedinnhold

Endelig har jentene tatt sin plass i The Gathering

Artikkelen er over 4 år gammel

Hamar: Anne Dorthe Brattlie og venninnene fra Grue er blant dem som sørger for at det er rekordstor deltakelse av jenter i The Gathering, etter at guttene har rulet påsketreffet i 25 år.

21 kilometer med nettverkskabel er strukket ut og nettverksutstyr til 50 millioner er lånt inn for anledningen. 5500 deltakere har funnet seg til rette. Den årlige påsketradisjonen The Gathering er inne i sitt fjerde døgn.

– Høydepunktene er spillkonkurransene, å treffe gamle venner og konsertene, oppsummerer pressekontakt Hoa Binh Nguyen (31).

I løpet av arrangementets fem dager spiller Sonny Alven, Freddy Kalas og Da Tweekaz. Det holdes foredrag om datasikkerhet og det konkurreres i spill som Counter-Strike, Minecraft og League of Legends.

(Teksten fortsetter under bildet)

 

Anne Dorthe Brattlie (19) fra Grue har sammen med laget sitt konkurrert i Counter Strike.

– Det er første gang vi er med i konkurransen, så vi har ikke så store forventninger utenom å ha det morsomt, smiler 19-åringen, som har tatt turen til Hamar for å være sammen med vennene.

Bildeserie

BILDER: The Gathering

The Gathering feirer i år 25-års jubileum. I år med smak av e-sport og rekordmange jenter under The Gathering.

Arrangementet tiltrekker seg fremdeles først og fremst den yngre garde, og snittalderen er 18 år. Men ifølge Nguyen er de minste deltakerne nede i 11-års alderen. De kommer i følge med foreldre, som gjerne har vært på GT siden de var i tenårene selv.

Kommentarer til denne saken