Terroren ubehagelig nær for Linnes

Martin Linnes under fotballandslagets trening utenfor A. Le Coq Arena i Tallinn tirsdag formiddag. Norge møter Estland til privatlandskamp i fotball torsdag.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Martin Linnes under fotballandslagets trening utenfor A. Le Coq Arena i Tallinn tirsdag formiddag. Norge møter Estland til privatlandskamp i fotball torsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

TALLINN: Martin Linnes har bak seg en vanskelig uke i en ellers vellykket fotballhverdag i Istanbul, preget av terror og terrorfrykt.

DEL

– Egentlig er jeg storfornøyd med å være der. Galatasaray er en fantastisk klubb å spille fotball i, med tilhengerne og alt rundt, men den siste uken har vært spesiell. Det har skjedd litt for mye utenfor banen som er tragisk, og det går ut over alle. Det er synd det skal være sånn, sier han til NTB.

Lørdag ble en av Istanbuls handlegater rammet av en selvmordsbomber, og søndag ble byderbyet mellom Galatasaray og Fenerbahçe avlyst etter mistanke om at kampen var utpekt som et terrormål.

– Beskjeden kom omtrent to timer før kampstart, da vi var på vei til å ta bussen fra hotellet til stadion. Først fikk vi vite at vi skulle vente litt, og kort tid etter var kampen utsatt. Det hadde vært en helt normal dag for oss fram til det, sier Linnes.

Tyrkia har vært rammet av flere terroraksjoner siden landslagsbacken signerte for Galatasaray, men han har ikke følt seg utrygg.

– Vi er godt beskyttet og har gode sikkerhetstiltak rundt laget når vi reiser eller viser oss offentlig. Det er mye sikkerhet rundt kampene også, så jeg har ikke følt så mye på det før det ble så nært i helgen at kampen vår ble utsatt.

Forbilder

For annen landslagssamling på rad ble fotballen dessuten overskygget av et stort terroranslag mot en europeisk hovedstad. I november ble Paris rammet, tirsdag Brussel (der Norge spiller landskamp i juni).

Linnes er enig med Per-Mathias Høgmo, som sier fotballen blir viktigere når slike ting skjer.

– Det er viktig at vi som skal være forbilder står fram og ikke lar oss prege for mye av det. Vi må prøve å oppføre oss som normalt og gjøre det vi skal. Det er så klart en spesiell situasjon som vi ikke liker, men vi må bare stole på at de som kan gjøre noe med det gjør jobben sin, så får vi konsentrere oss om det vi kan, sier han.

Linnes har etter overgangen fra Molde raskt etablert seg i sin nye klubb og spilt solide kamper.

– Det er en risiko å ta når du flytter på deg og tar et steg ut. Galatasaray er en stor klubb, men jeg har fått tillit og spilt en god del kamper allerede. Jeg stortrives både i byen og klubben, med lagkamerater og fans, sier han til NTB.

– Istanbul er en by som har alt. Jeg er fortsatt på lærestadiet. Jeg har ikke vært i halve byen ennå, men jeg har med familien, og vi trives kjempegodt.

Sjanse

Linnes var på banen i 12 av de 18 første landskampene til Per-Mathias Høgmo, men han har slitt benken i de sju siste. Torsdag får han en ny sjanse til å overbevise, i Omar Elabdellaouis skadefravær.

– Det er tøff kamp om backplassen på begge sider, og det er gode spillere å konkurrere med. Jeg håper så klart å spille mer enn jeg har gjort i det siste, og kanskje var det viktig å ta det neste steget utenlands og få matchet meg enda tøffere i det daglige, sier Linnes.

– Man må gjøre seg fortjent til sjansen, og om man får den så er det bare å kjøre på og vise at man er plassen verdig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.