– Det vil jeg rett og slett kalle en suksess, sier tekstforfatter Bengt Ringvold.

Sammen med Thor-Egil Danielsen har han skrevet stykket som ble vist på utescenen ved Milepelen over to kvelder. Mette Skogbakken sto for regien mens Kai Johansen var mannen som tok ansvar for musikken.

 

25 skuespillere, 15 medarbeidere, en båt og to biler var involvert i den store produksjonen.

– Alle på scenen er amatører, og aldersspennet er fra ni år til godt voksen. Det er en veldig fin gjeng som strekker seg langt for å gjøre det så bra som mulig. Jeg er så takknemlig for alle som har bidratt, roser Ringvold, som har fått mange positive tilbakemeldinger fra publikum.

I første akt fikk folk på grasbakken oppleve nødsårene fra 1935 til 1940 – med en god blanding av humor og alvor. Den sluttet på dramatisk vis, da kvinnen på telefonsentralen fikk beskjed om krigsutbruddet.

I andre akt var det året 1966 som ble formidlet. En sønn kom tilbake fra Amerika – og jammen ble det bryllupsfeiring også.

Det er Sand kulturkomité som står bak oppsetningen. Foruten Ringvold og Danielsen, hører Asgeir Nesset og Stine Sanderud med i gruppa. For to år siden satte de opp det første stykket i «serien». Etter årets suksess er gjengen godt motiverte for en tredje runde om to år.

– Ja, nå skal vi i gang med å skrive nye tekster. Jeg tror vi kommer til å se nærmere på slutten av 50-tallet neste gang, sier en fornøyd Bengt Ringvold.