Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesrådet nekter å blande seg inn i teateransettelse

Artikkelen er over 2 år gammel

Teater Innlandet skal ha ny sjef. Kriteriet om at søker må ha førerkort klasse B har ført til debatt og ønske om at Hedmark fylkeskommune, som en av eierne, skal gripe inn. Fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) sier nei.

Den nåværende teatersjefen, Janne Langaas, skal slutte. Hennes andre åremålsperiode går ut 1. januar 2020. Selv om det er en god stund til, er Teater Innlandet allerede godt i gang med å lete etter etterfølgeren.

Åremålsstillingen er lyst ut med søknadsfrist 22. februar.

Teater Innlandet søker etter kandidater med førerkort. Det har ført til uro og ønske om at Hedmark fylkeskommune skal gripe inn.

Føler seg ekskludert

Bakgrunnen er et oppslag i om Øivind Roos, som er en av dem som kunne ha tenkt seg å søke på stillingen, men som føler at førerkortkravet står i vegen. Roos er teatersjef ved Teater i Glåmdal, og han har jobbet i bransjen i 30 år.

Roos har en medfødt synsfeil, som gjør at han ikke kan kjøre bil.

– Jeg ble ganske provosert. Jeg har aldri opplevd tidligere å bli ekskludert på grunn av synet. Jeg ble rett og slett litt lei meg. Jeg hadde forstått det hvis det var en yrkessjåførstilling, men jeg skjønner ikke hvorfor en leder for en kulturbedrift trenger førerkort, uttalte Roos til Glåmdalen.

Oppslaget førte til at fylkestingsrepresentant Eli Wathne (H) tok kontakt med Hedmark fylkeskommune som sammen med Oppland fylkeskommune eier Teater Innlandet AS.

– Det har kommet spørsmål om fylkeskommunens rolle som eier i denne saken, som handler om inkluderende arbeidsliv, og hvordan det ivaretas i stillingsutlysninger, skrev Wathne i en epost til fylkesrådsleder Sveen.

Ønsker ingen rolle

Sveen vil ikke blande seg inn i rekrutteringen av ny teatersjef:

– Det er Teater Innlandet selv som kjører ansettelsesprosessen når det gjelder ny teatersjef. Som eier har ikke vi hatt noen direkte rolle i det, og ikke ønsker undertegnede at vi skal ha det heller. Jeg har tillit til at Teater Innlandet med styret i spissen håndterer dette på en god måte, og innenfor det lovverk og regelverk som ligger til grunn. Jeg har merket meg at direktøren i Teater Innlandet har uttrykt at de vil gjøre en totalvurdering av kandidater i forhold til utlysning, klargjør Sveen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.