Ett bilde av henne skulle pryde ektemannen. Etter over 50-års ekteskap er han fortsatt like forelsket, og i dag kan hun ikke annet enn le.

– «Du kan ikke si nei til det» sa folk til meg. Så tok han med et bilde av meg, og ett av oss sammen inn til Kongsvinger, sier Marit Myrvold.

Nå to år etter har Sveinung fylt på med nytt blekk og viser tatoveringen fram for alle som vil se.

– Noen syntes det var fint, mens andre synes det jeg har gjort var dumt, sier han.

– Men de bryr jeg meg ikke noe om. Jeg vil heller vise tatoveringen min fram sånn at folk får se, selv om det kan provosere noen.

Lenge var det bare de to som visste at Sveinung skulle ta en tatovering. Da det var gjort måtte tatoveringen beskyttes i ett døgn, men så var det på tide å vise den fram for sine intetanende barn og barnebarn.

– Vi var her i stua da vi tok av kompresset. Tatoveringen var litt rødlig enda men helt fin. De fleste visste ikke at vi hadde planlagt dette, så da vi sendte dem bilder av tatoveringen fikk de seg en overraskelse, sier Sveinung.

Tatoveringen av moren deres på farens arm ble definitivt en overraskelse.

– Kona var fornøyd, ungene likte det og barnebarna våre syntes det var enda morsommere, sier Sveinung.

Nå sitter de på verandaen i skyggen fra den skyfrie himmelen med blomstene rundt seg. De ler litt av tatoveringen, for selv om de har fylt 75 begge to, ser de på hverandre som om de var langt yngre og sprekere. Marit i rullestolen sin. Hun har hatt MS i 40 år og kan ikke lenger gå selv.

– Jeg ble spurt om de gjorde vondt å ta den, men det synes jeg ikke. Jeg har byttet begge hoftene, og knust en skulder på glattisen i et sykkeluhell. Å bli tatovert i et par timer er bare småtterier, sier Sveinung.

Marit ble foreviget på Kongsvinger Tattoo av Thor-Emil Amundsen. Bildet av henne er komponert av to eldre bilder tatt da hun var 18 år gammel.

– Dette bildet er fra hun var 18 år. Dette er det jeg hadde med meg da jeg var i garden, sier Sveinung.

På bildet står Marit i en pen kjole og smiler mot kameraet. Nå flere år etter at bildet ble tatt innrømmer han at forelskelsen var sterk nok til at han tok seg en og annen frihet.

– Jeg tok tjuvperm nesten hver helg for å besøke henne. Da bodde hun i Oslo der hun gikk på skole og senere jobbet, sier han.

Det andre bildet han tok med var brudebildet deres. Det står de smilende begge to i klær de ikke hadde råd til.

– Jeg leide smoking for 50 kroner, og hun fikk lånt seg en kjole. Brudesko hadde vi ikke penger til, så vi hvitmalte et par svarte. Ringer hadde vi heller ikke penger til, men det ordnet seg hos en gullsmed da vi delte på betalingen, sier Sveinung Myrvold.

Siden har de holdt sammen gjennom et langt ekteskap og delt livet med hverandre.

– Thor-Emil er svært flink, reinslig og han likte historien så godt at jeg fikk rabatt, sier Sveinung.

– Særlig det med at det står «Din for evig» er det mange som synes er fint, og så er hun jo veldig pen på bildene, sier Sveinung.

Selv om Marit ler, smiler og synes gesten var fin, så ville hun ikke ha noen tatovering selv.

– Jeg kunne nok ikke tenke meg å ha bilde av Sveinung tatovert på min arm, sier hun.

Marit er Sveinungs første og eneste tatovering. Han har ingen planer om å ta flere, men hvis han skulle hatt en til måtte det blitt noe som ligger hjertet hans nesten like nært som kona.

– Det måtte blitt KIL på den andre armen, sier han.

– Vi HAR vært lykkelige, sier Sveinung.

Men like lett har det ikke vært alle årene de har vært sammen. Etter at de giftet seg og flyttet sammen i deres første bolig på Tobøl hadde de ikke mye annet enn hverandre. De laget møbler og ordnet radio selv om det var lite penger.

Sveinung laget en liten eske og kjøpte høyttaler med lang ledning som gikk ut av vinduet og bort til naboens radioapparat.

– Det var bare en kanal uansett, så da skrudde vi bare høyttaleren vår av eller på for å få lyd, sier Sveinung.

Noe av det viktigste de har lært etter å ha holdt sammen så lenge er å prate sammen forteller de.

– Uansett så kan man snakke sammen, det blir for lett å bare pakke kofferten sin og dra fra hverandre når noe går galt, sier Sveinung Myrvold.

De gir hverandre også endel plass. Så lenge Marit har sittet i rullestol har hun likevel ønsket at mannen levde ut KIL-interessen og sitt politiske liv.

– Jeg har sagt at han får holde på så lenge han kan. Med alle hjelpemidlene som er her i huset kan jeg komme meg rundt og klarer mye selv. Dette huset på Skotterud er noe av det beste som har skjedd. Her har vi alt nært og vi får det ikke noe bedre enn vi har det nå, sier Marit.