- Nå har vi vært så lenge fra hverandre, at jeg får høy puls og blir varm om hjertet bare jeg tenker på det, sier Tara Solli, som er med i prosjektet og selv bor i Oslo - men som nok ser for seg å etablere seg i hjemdistriktet med tid og stunder.

(saken fortsetter under bildet)


Hun er en av dem som jobber hardt for at Norges grønne hjerte skal banke fortere - og vil ha flere unge familier hjem til Kongsvingerdistriktet. Da må de dra dit potensielle hjem-flyttere er - og det er særlig i Oslo. Det er Kongsvingerregionen og Glåmdalen sammen som står bak Treffes igjen.

Over 30 lokale på plass

- Det er gjerne i noen faste faser i livet at vi er flyttbare. Når vi skal ut og studere, og når vi etablerer oss med jobb og eller familie. Det er disse siste vi er på jakt etter, og vil vise fram alle mulighetene i vårt distrikt, sier Lill-Susan Fjeld, kommunikasjonsrådgiver i Kongsvinger kommune.

For tre år siden var Treffes-arrangementet på Sentrum videregående skole en stor suksess, med flere tusen besøkende som møtte distriktets bedrifter, knyttet bånd og traff både nye og gamle kjente. Flere har faktisk tatt avgjørelsen og flyttet tilbake.

- Det er attraktive arbeidsplasser og også muligheter for å starte sitt eget i Kongsvingerregionen. Det vil vi vise fram denne dagen og kvelden, og over 30 lokale bedrifter står på stand. Her er også boligselskaper representert. Kommunene er på plass, og kultur- og reiseliv presenteres, sier prosjektleder Mari Finsen.

Og kommunene, det er Kongsvinger, Eidskog, begge Odals-kommunene, Grue og Åsnes.

Vil så et frø

Ikke minst kommer unge hjemflyttere og forteller om sin opplevelse av valget de har tatt. framsnakker Også med de som har gått for gründerdrømmen. Camilla Sagen, tv-kjendis fra Grue, er konferansier.

- Bare det å mingle er viktig. Her kan man gå fra stand til stand, spise, drikke, og treffe mange likesinnede. Og ikke minst er det også jobbtilbud å snuse på. Og om du ikke er i en fase i livet der det er aktuelt å flytte med det første, er det også fint å orientere seg om hva som fins. Kanskje blir et frø sådd, sier Tara og Mari.

De første 400 personene som bestiller billett får være med på Vippa denne kvelden, og det er gratis. Aldersgrense er 18 år.

Bedriftene som stiller, er i mange ulike bransjer. Her er oversikten over dem:

AB Økonomi
Addeco
AHUS
Aktiv Bemanning
Bergene Holm
BDO
Boligpartner
Eiendomsmegler 1
Eskoleia
Givas
Grue Sparebank
Hedmark Ikt
HS Media
Hydro Extrusion
Høgskolestiftelsen
IBAS
Etablering i regionen v/Klosser og SHN
Klubben AS
Kobbl
Maarud
Mapei
Nordbohus
Odal Sparebank
Salgsfabrikken AS
Schütz
Sparebank 1 Østlandet
Sweco Innlandet
SSB
Telenor
Ztractor
Zyncron
Ø.M Fjeld
Kommunene i regionen
7Sterke