Gå til sidens hovedinnhold

Strikker til syrere

Artikkelen er over 6 år gammel

VÅLER: Husflidslaget vil strikke og utstyret strømmer på. En sykepleier blir også med til Lesvos når Lene og Kim drar for å hjelpe.

Lene Karlsen har opprettet en gruppe på Facebook «Bidrag til flyktningarbeid på Lesvos» hvor hun oppdaterer hjelpearbeidet for syrerne i Lesvos. Her strømmer det på med tilbud om hjelp.

Søndag fortalte Glåmdalen om Lene Karlsen som har satt i gang en aksjon for å samle hjelpeutstyr hun og mannen Kim Bjørnar Hauge kan ta med bilen når de kjører til Lesvos 25. oktober.

Les mer: Fyller bilen og drar til Lesvos for å hjelpe 

Nå har også Anne Grete Otnes, sykepleier fra Hamar, gitt seg med i prosjektet. Hun blir med til Lesvos og samler inn utstyr på Hamar.

Åsnes Husflidslag har meldt at de vil de sette flittige hender i gang med å strikke varme ullklær til flyktningene.

– Vi har fått inn mer klær, sko, soveposer, bæreseler, bleier. Eva på Folkebiblioteket har tilbudt seg å hjelpe til med å ta imot varer, sier Karlsen.

Neste uke skal vi legge en slagplan for å prøve å flere sponsorer, og samle inn enda flere nødhjelpsartikler! Har du et førstehjelpsskrin stående du ikke bruker, tar vi gjerne imot! Fra Lesvos kommer ønske om at vi har med oss flest mulig regn-ponsjoer.

De veier lite og er sammen med folieteppe gode å ha når regntiden starter om et par uker.

Greier ikke å håndtere ankomstene til greske øyer

Det har vært sammenstøt mellom politi og desperate flyktninger på Lesvos i helga. Bare på søndag var det omtrent 4000 mennesker som kom.

Mange mangler det de trenger for å dekke basale behov. Folk er uten vann og mat. Lokale myndigheter er ikke i stand til å håndtere flyktningstrømmen og til få folk raskt nok over på fastlandet.

– Håper Hellas får internasjonal støtte til dette en av de nærmeste dagene før situasjonen kommer enda mer ut av kontroll, sier Lena i en oppdatering.

Samtidig er det mange frivillige som er til stede og gjør en stor innsats med å dele ut mat og vann og gjøre reisen for folk litt lettere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.