Alice Beathe Andersgaard blir ny sykehussjef

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Alice Beathe Andersgaard blir ny administrerende direktør for Sykehuset Innlandet.

DEL

Styreleder Anne Enger har ledet rekrutteringsarbeidet, og på fredagens møte på sykehuset i Gjøvik ansatte sykehusstyret Alice Beathe Andersgaard som ny administrerende direktør for Sykehuset Innlandet.

Det var 10 søkere til stillingen. Senest denne uka offentliggjorde Sykehuset Innlandet en ny, oppdatert liste over søkere til stillingen. At Sylvia Brustad hadde søkt på stillingen, ble kjent allerede i juni. Tirsdag ble det klart at også Alice Beathe Andersgaard fra Gjøvik var blant søkerne. Hun har lang fartstid i ulike direktørstillinger både i Sykehuset innlandet og Helse Sør-Øst.

En av søkerne hadde fått innvilget sitt ønske om å få navnet sitt unntatt offentlighet.

Les også: Brustad får konkurranse om direktørjobb

Les også: Sykehuset Innlandets direktørjakt: Har brukt et halvt år og 300.000 kroner

Arbeidet med å ansette ny direktør har pågått siden nåværende administrerende direktør Morten Lang-Ree 17. mars bekjentgjorde at han ønsker å gå av ved årsskiftet. 28. april oppnevnte styret i Sykehuset Innlandet et ansettelsesutvalg bestående av styreleder Anne Enger, nestleder Tor Berge og en ansattevalgt styrerepresentant. HR-direktør Rune Hummelvold har bistått ansettelsesutvalget i arbeidet med å finne rett person til stillingen. Det er også brukt rundt 300.000 kroner på bistand fra rekrutteringsselskapet Delphi Consulting.

– Kunne ikke blitt bedre

– Vi kunne ikke fått en bedre direktør for Sykehuset Innlandet enn denne dama her, fastslår styreleder Anne Enger om Alice Beathe Andersgaard, som blir Sykehuset Innlandets nye administrerende direktør fra nyttår.

Rett over klokka 13 fredag ettermiddag ble det endelig klart etter et halvt års direktørjakt: Alice Beathe Andersgaard (55) fra Gjøvik skal ta over som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet etter Morten Lang-Ree fra nyttår.

Brustad var aktuell

– Det har vært en lang prosess, og konkurransen har vært hard, sier styreleder Enger og viser til Sylvia Brustads kandidatur.

LES OGSÅ: Brustad får konkurranse om direktørjobb

– Brustad, som har erfaring som statsråd, stortingsrepresentant og fylkesmann, var en tung kandidat og var absolutt aktuell. Men så kom Andersgaard på banen. Hun har den tunge faglige kompetansen, hun kjenner Sykehuset Innlandet godt, og hun har jobbet i Helse Sør-Øst i mange år. Dessuten var hun ønsket av de ansatte. Det var ansatte som spilte inn hennes navn. Dette kommer til å bli veldig bra. Andersgaard var den best kvalifiserte søkeren vi kunne tenke oss, sier en begeistret Enger.

LES OGSÅ: Sykehuset Innlandets direktørjakt: Har brukt et halvt år og 300.000 kroner

Andersgaard selv er svært glad for å ha fått jobben, som hun faktisk har vikariert i tidligere. (sa faktaboks). Hun opplyser at hun kom inn som søker sent i prosessen, faktisk først nå i høst.

Måtte tenke seg godt om

– Jeg måtte tenke meg godt om før jeg fant ut at denne jobben har jeg veldig lyst på, og at denne utfordringen gleder jeg meg til. Jeg er kjempeglad for å få denne tilliten, og jeg gleder meg veldig til å begynne i jobben og komme tilbake til Sykehuset Innlandet, sier Andersgaard, som også sier hun er klar over de mange utfordringene Sykehuset Innlandet står overfor den nærmeste tiden.

Både framtidens sykehusstruktur og oppgavefordelingen fram til ny sykehusstruktur er klar er saker, som skal avgjøres de kommende månedene.

Nå er ikke Andersgaard ukjent med sånne problemstillinger. Hun jobbet med de samme spørsmålene for 11 år siden, son prosjektleder for Sykehuset Innlandets «Prosjekt 2020». Da var det også snakk om et nytt mjøssykehus.

Viktig erfaring

– Mye vann har rent i Mjøsa siden den gangen. «Prosjekt 2020»-rapportene er nok utdatert nå. Det har skjedd store medisinske framskritt på disse årene. Pasientbehandlingen er helt annerledes. Det må vi ta hensyn til når den nye sykehusstrukturen skal vedtas. Det er nå viktig å videreføre de prosessene styret og nåværende ledelse har startet uten å tape tid, sier Andersgaard, som forlot Sykehuset Innlandets administrasjon i 2009 for å begynne å praktisere medisin igjen. I 2011 tok hun også en doktorgrad. I de siste fem og et halvt årene har hun jobbet som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst.

– Det har vært en viktig erfaring å jobbe i Helse-Sør-Øst og få innsikt i helheten i regionen, sier Andersgaard, som er oppvokst i Oslo, men som nå bor i Gjøvik.

FAKTA:

Alice Beathe Andersgaard (55) kommer fra stillingen som direktør for medisin og helsefag i Helse Sør-Øst. Hun er utdannet lege, er spesialist i fødselshjelp og kvinnesykdommer og har doktorgrad innenfor dette fagfeltet. 

Tidligere har hun vært avdelingsoverlege ved gyn/føde-avdelingen ved SI Gjøvik, divisjonsdirektør for kvinne/barn, fagdirektør og viseadministrerende direktør i Sykehuset Innlandet. I en periode i 2009 var hun konstituert administrerende direktør i foretaket.

Hun tiltrer som administrerende direktør i Sykehuset Innlandet 1. januar 2017.

Artikkeltags