Svømmeavslutninger gikk i vasken – hallen er stengt

STENGTE DØRER: Det skulle vært yrende liv i svømmehallen i Sør-Odal denne uka. En teknisk feil satte en stopper for det.

STENGTE DØRER: Det skulle vært yrende liv i svømmehallen i Sør-Odal denne uka. En teknisk feil satte en stopper for det. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

SØR-ODAL: Akutte tekniske problemer har ført til at svømmehallen på Skarnes er stengt. 90 barn på svømmekurs må utsette avslutningen sin.

DEL

Tirsdag og tordag denne uka skulle Odal svømmeklubb arrangert sommeravslutning for barna. Foreldre, besteforeldre og søsken var invitert til å se hva deltakerne har lært denne sesongen.

Knappe tre timer før avslutningen tirsdag fikk svømmeklubbens nestleder, Kim Stine Bekkelund, beskjed om at hallen var stengt grunnet akutt vedlikehold.

Det ble en intens kveld for å spre beskjeden til alle foresatte til 60 badeklare barn som skulle vært i svømmehallen tirsdag.

Skuffet

– Jeg la ut melding på Facebook-gruppa vår, og på hjemmesiden. I tillegg ble det satt opp plakater i hallen. Flere ble først irriterte fordi de hadde planlagt å delta på avslutningen, og det skjønner jeg godt. Noen familiemedlemmer hadde kjørt langt for å se på barna. Men jeg føler at alle viste forståelse når de skjønte at dette ikke var planlagt, sier Bekkelund.

Årsaken til stengingen var en teknisk feil som førte til dårlig rensing.

– Et rensefilter tømte seg for vann, og en pumpe brant opp som følge av dette. Pumpa er på plass igjen, men det tar noen dager å varme opp vannet, forklarer Ivar Olsberg, leder for avdelingen Forvaltning, drift og vedlikehold i Sør-Odal kommune.

På kommunens hjemmesider står det at hallen åpnes torsdag eller fredag, men Olsberg tror det kan ta litt mer tid.

– Vannet må bli ordentlig varmt før det kan tas i bruk. I verste fall åpnes hallen mandag, sier han.

Barna får ny sjanse

– Dette passet jo veldig dårlig, men det er ingen som får gjort noe med det. Vi flytter alle avslutningene til neste uke, og håper at hallen er åpen da. Det er selvsagt synd for dem som har planlagt å se på barna, men som ikke har mulighet til å komme neste uke, sier Bekkelund.

Stengingen rammer også svømmeundervisningen til skolebarn i hele kommunen.

– Dette berører mange, og det beklager vi veldig. Det jobbes på spreng i hallen nå, sier Ivar Olsberg i Sør-Odal kommune.

Sør-Odal svømmehall har et basseng på 25 meter, og benyttes både på dag- og kveldstid.

Sør-Odal svømmehall har et basseng på 25 meter, og benyttes både på dag- og kveldstid. Foto:

Artikkeltags