– Runar solgte båt han ikke eide

”Det hela låter mycket märkligt”, sier Runar Søgaard i en mail til SVT Nyheter.
ARKIVFOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD

”Det hela låter mycket märkligt”, sier Runar Søgaard i en mail til SVT Nyheter. ARKIVFOTO: OLE-JOHNNY MYHRVOLD Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ifølge SVT nyheter har Runar Søgaard solgt en båt han ikke eide. For 800.000 kroner.

DEL

–Jörgen Borging ville kjøpe en luksusbåt og fant en annonse via annonsøren Blocket. Selgeren var Runar Søgaard som gikk med på å prute ned prisen til 800.000 kroner. Det var bare ett problem – Runar eide ikke  båten han solgte, skriver SVT nyheter på sine nettsider.

Moralen er at du bør finne ut av historikken som omhandler båt og selger, om du går og drømmer om å kjøpe en båt før sommeren. Ellers kan drømmen om skjærgården bli en dyr historie.

Fogden hentet båten

Historien som SVT Nyheter forteller er noen år gammel:

– Jörgen Borging fant en sprek motorbåt på annonsestedet Blocket. Selgeren skulle vise seg å være den tidligere vekkelsespredikanten og artisten Carola Häggkvists eksmann. Søgaard er opprinnelig fra Kongsvinger.

Jörgen Borging kjøper båten for 800.000 kroner, og bestemmer seg noen år seinere for å selge den igjen. Da legger han ut en annonse med tittelen ”Köp Carola och Runars båt”.

– Det var slik finansieringsselskapet fant den, sier Jörgen Borging og forteller til SVT Nyheter at han raskt fikk en telefon om at «kronofogden» ville komme for å hente båten.

Ikke Runars båt

Det skulle vise seg at det ikke var Runar Søgaard som eide båten da han solgte den. Båten var ikke betalt, og den egentlige eieren var finansieringsselskapet hvor Søgaard hadde tatt opp lån for å kjøpe båten.

Etter noen runder i domstolene taper Jörgen Borging båten og kjøpesummen. I tillegg blir han idømt saksomkostninger på 223.076 kroner.

Borging innser at han burde ha sjekket at Søgaard hadde betalt båten før han kjøpte den.

– Men han skal jo være en offentlig person och prest, sier Jörgen Borging.

Det hører med til saken att fritidsbåter – i motsetning til biler – ikke blir registerført i Sverige.

Runar: Høres merkelig ut

SVT Nyheter har forsøkt å få tilsvar fra Runar Søgaard.

Han svarer i en mail at han ikke har tid til noe intervju, men skriver at båtsalget ble gjort for flere år siden og at han ikke kan kommentere det på noen annen måte enn at  ”det hela låter mycket märkligt”.

Artikkeltags