Katt på flukt fra Syria til Värmland

KRIGSFLYKTNING: Katten Mela er på flukt fra krigen i Syria og er snart på plass i Värmland. Foto: Privat

KRIGSFLYKTNING: Katten Mela er på flukt fra krigen i Syria og er snart på plass i Värmland. Foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Historien om den søte krigsflyktningen går Sverige rundt nå.

DEL

Hun heter Mela og er kritthvit med et forskremt blikk. Krigsflyktningen har sittet i karantene på Sicilia etter at hun flyktet fra Syria sammen med matmor.

Den syriske kvinnen fikk reise videre til Stöllet i Värmland, og nå kommer katten etter.

NWT.se melder at dyrebeskyttelsen Westra Wermland betaler for å få katten til Sverige slik at hun kan gjenforenes med kvinnen som har søkt asyl.

– Tårene begynte å renne, jeg ble målløs, sier Minna Lind i dyrevernforeningen Håp for hjemløse. Hun startet innsamlingsaksjonen for å få Mela til Sverige.

Rapportene fra Sicilia sier at katten har det bra, til tross for den dramatiske flukten. I januar kan hun begynne på ferden mot et nytt liv i fredlige Sverige.

Den syriske kvinnen skal få gladnyheten gjennom en tolk. Saken har gått sin seiersgang i svenske medier etter at det ble kjent at den fikk en lykkelig slutt på grunn av Facebook-aksjonen. Den syriske kvinnen bor på et asylmottak i Stöllet.

– Man kjenner virkelig empati med henne, tenk at når hun flyktet for å redde livet, så reddet hun samtidig katten sin, sier Minna Lind til NWT.se.

Borgerkrigen i Syria har rast i snart fire år, og mellom 200.000 og 300.000 mennesker har mistet livet som følge av konflikten. Krigen startet da regimet til Bashar al-Assad slo knallhardt ned på demonstrasjoner under den arabiske våren, og har utviklet seg til et storpolitisk spill der terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) har fått utvikle seg.

Artikkeltags