Gå til sidens hovedinnhold

SV-lista i Våler er klar: – Vi vil ha en rødgrønn ordfører

Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi har lista til kommunevalget klar, og vi drømmer om to representanter i det nye kommunestyret. Men vi er også realistiske og vil være fornøyd med énn. En rødgrønn ordfører er også et mål.

Egil Olav Hansen topper SV-lista i Våler. Det er en liste med både rutinerte og mer ferske politikere. Den består av fire kvinner og fem menn.

– Jeg synes det er blitt bra liste med kandidater som har sagt at de vil gjøre det nødvendige politiske arbeidet framover, både før og etter kommunevalget. Vi må selvsagt se an valgresultatet før vi begynner å snakke om samarbeidspartnere. Men jeg kan si så mye som at vi ikke ønsker en blå ordfører videre i Våler, sier Hansen.

Dette er lista

Etter en grundig prosess internt i lokalpartiet er det altså klart at Våler SV fortsatt vil være med i det politiske arbeidet i Våler.

– Ja, vi har fått mange henvendelser med spørsmål om det blir en SV-lista. Folk vil ha det og gir uttrykk for det. Det bør bety at vi har en såpass bra oppslutning ute blant folk at vi har god mulighet til å bli representert. Nå savner vi bare Monica (Skybakmoen). Hun er, som tidligere sagt, uerstattelig. Men vi kommer til å bruke henne som konsulent i valgkampen, sier Egil Olav Hansen.

Lista til kommunevalget i september ser slik ut:

1. Olav Egil Hansen, 2. Halvor Midtsundstad, 3. Gunhild Ullerud, 4. Lena Henriksen, 5. Nicklas Avèn, 6. May Britt Nordhagen, 7. Knut Kjeldsen, 8. Ragnhild Kjeldsen, 9. Roar Skybakmoen.

Sistnevnte har vært varaordfører for Våler SV for en del år tilbake.

– Vi er glad for å ha Roar med. Vi kunne også tenkt oss Ragnhild Kjeldsen lenger opp på lista. Hun er også en rutinert politikere med erfaring fra kommunestyret. Men hun ønsket en plass litt lenger ned på lista, og hun kan uansett bidra sterkt til arbeidet som venter, sier Egil Olav Hansen.

Hansen har selv erfaring fra kommunestyret. I perioden 2007–2011 representerte han Våler Ap.

Har sansen for Sp

Når det gjelder samarbeid etter valget og i forbindelse med ordførervalget senere på høsten, er Hansen klar på at SV ikke ønsker en blå ordfører i noen kombinasjon med andre. Han mener at tiden er moden for et sterkere rødgrønt samarbeid på lokalplanet.

– Jeg har sansen for lista til Sp. Der er det veldig mye bra. Et rødgrønt samarbeid bør det være mulig å få til. Men vi får se hvordan det utvikler seg til over valget, sier SVs førstekandidat, Egil Olav Hansen.

Nå starter Våler SV arbeidet med fullføringen av programmet man går til valg på. Det er fire hovedtemaer plukket fra SV Innlandet som skal bearbeides og brytes ned til Våler-forhold og politikk.

De fire områdene er:

* Kamp mot barnefattigdom.

* Grønn omstilling.

* Mestring i livet.

* Mangfold, likestilling og inkludering.

– Hva blir viktige lokale saker ellers for dere?

– Kommuneøkonomien er alltid viktig. Det har alltid sett tøft ut i forhold til den, og det gjør det nå også. Det løser seg som regel på en god måte, og det vil nok skje nå også, sier Egil Olav Hansen.

Mangler to

Med SV-lista klar, er det nå to lister i Våler som ennå ikke er klare.

Det gjelder Venstre, som gjorde et sterkt valg for fire år siden med fire faste representanter, men som nå sliter litt. Men det meste taler for at det kommer en Venstre-liste i god tid før fristen 30. mars kokka 12.00.

Den andre som mangler, men som ifølge Bjørn Thomas Berget helt sikkert kommer, er Bygdefolket. Den lista er så godt som ferdig og blir presentert i løpet av kort tid.

De klare listene i Våler er da: Ap, Høyre, Sp, Pensjonistpartiet, Frp, SV. Hvis Bygdefolket og Venstre kommer, noe alle regner med, blir det åtte forskjellige lister i Våler ved høstens kommunevalg.

Kommentarer til denne saken